Baas 2.0! Aquaplaning bij 140 km/u en dan met één hand je Audi redden

Iedereen die al een tijdje in het bezit is van een rijbewijs heeft het wel eens meegemaakt. Een moment waarop er iets gebeurde waardoor je hart in je keel schoot. Een bijna ongeluk omdat iemand van links geen voorrang gaf, een overstekend beest of een flinke glijpartij. Vooral dat laatste kan behoorlijk angstaanjagend zijn. Daar kan deze gast in zijn Audi A4 Allroad Quattro over meepraten.

In de video zien we hoe deze man met een kilometertje of 140 per uur naar huis cruist. Terwijl zijn vriendinnetje een beetje zit te Candycrushen op haar telefoon blaast hij, ondanks de regen, over de linkerbaan het verkeer voorbij. Hij heeft tenslotte een Audi A4 Allroad onder z’n kont, dus een beetje nattigheid houdt hem niet tegen om het gas flink in te drukken.

Met één handje je Audi redden

Waarschijnlijk heb je zelf ook wel eens in deze situatie gezeten. Je vertrouwt je auto en denk dat er niks kan gebeuren, maar dan… aquaplaning. Het fenomeen dat optreed wanneer je banden het water niet meer kunnen afvoeren en je letterlijk begint te drijven. Binnen een fractie van een seconde ben je alle controle kwijt. Wat doe je dan? Nou, deze gast controleert de situatie met één hand aan het stuur. Best wel baas dus.

Wat te doen bij aquaplaning

Hij zwiept een paar keer flink van links naar rechts over de weg, maar hij houdt zijn Audi A4 netjes onder controle. Mocht je, als je in deze situatie komt, ook je auto heel willen houden? Blijf dan vooral rustig. Trap niet blind de rem in en probeer op de motor te remmen. Begin je te draaien, stuur dan tegen en wacht tot je weer grip krijgt. Pas dan geef je rustig gas om verder te rijden of rem je af om tot stilstand te komen. Hoe dat er in de praktijk uitziet, kan Max Verstappen je wel laten zien.

ShockMansion

Reageer op artikel:
Baas 2.0! Aquaplaning bij 140 km/u en dan met één hand je Audi redden
Sluiten