Health

‘Baardhater Trump selecteert kandidaten op uiterlijk’

'Betrouwbare bronnen' slaan alarm in The Washington Post

Zelden zal er in de recente geschiedenis een publiek figuur geweest zijn dat met zoveel ophef en controverse aan zijn ambt moet gaan beginnen als Donald Trump. Trump gate stopt niet nu hij verkozen is; het zet zich voort in het Witte huis, met geruchten dat The Donald het uiterlijk van kandidaten in zijn staff zeer zwaar mee laat wegen.

The Washington Post meent betrouwbare bronnen en verklaringen te hebben waaruit blijkt dat Trump ‘het benoemen van belangrijke posten ziet als een soort schoonheidswedstrijd.’ Een overzicht van enkele opmerkelijke gebeurtenissen valt te lezen op Business Insider.

Anonieme bronnen vertellen tegen The Washington Post dat Donald Trump kandidaten selecteert op uiterlijk

Een bron vertelt aan The Washington Post: ‘Je kunt zeer geschikt zijn voor een functie, maar als je er niet goed uitziet, kom je niet ver bij Donald Trump.‘. Een lid van Trump’s campagneteam lijkt deze woorden te bevestigen: ‘Iemands voorkomen is belangrijk, want die persoon vertegenwoordigt de Verenigde Staten. Niet alleen op een nationaal, maar afhankelijk van de positie ook op een internationaal podium.

Eén van de voornaamste veronderstelde ‘slachtoffers’ van Donald Trumps aannamebeleid is voormalig VN-ambassadeur John Bolton, een man die over het algemeen een prima reputatie geniet en herkend wordt aan zijn markante witte snor. Naar verluidt kan hij vanwege deze snor fluiten naar zijn beoogde functie als secretary of state.

Volgens boze tongen selecteert Donald Trump kandidaten op uiterlijk

Donald hield niet van die snor.‘ zegt een anonieme bron tegen The Washington Post. ‘Ik kan mij niemand voor de geest halen uit de inner circle van Donald met een baard die hij goedkeurt.‘ Een uitspraak van Trump waarin hij aan kandidaten voor belangrijke posten refereert als ‘finalisten’ valt niet in goede aarde in de media; zij zien hierin een verwijzing naar de vele beauty contests die Trump jureerde, alsmede zijn tv-programma ‘The Apprentice’.

22-12-2016 - Mitchell van der Koelen