Redactie
Redactie Grooming 17 januari 2018

Baard essentials #1: De voordelen van een scheerkwast

Onze vrienden van Scheersalon.nl delen zo nu en dan hun kennis over het onderhouden van een baard. Dit keer: scheren met een scheerkwast. Het authentieke natscheren neemt immers met de dag toe in populariteit, en niet zonder reden. Het is een manier van scheren die je als gebruiker helemaal naar je hand kunt zetten. Of beter: naar je gezicht. Bij het natscheren is de scheerkwast een onontbeerlijk hulpmiddel. 

Het gebruik van een scheerkwast biedt veel voordelen, zowel bij het creëren van een mooi scheerschuim als tijdens het aanbrengen van dit schuim op je gezicht. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

De magie van het perfecte scheerschuim

Een scheerkwast verdiend zijn sporen pas echt als we kijken naar scheerschuim. We durven het zó zwart-wit te stellen: zonder scheerkwast, geen goed scheerschuim. Doordat een scheerkwast veel water opneemt, kan deze samen met de gekozen scheerzeep of crème de perfecte basis vormen voor scheerschuim. Tijdens het opkloppen ontstaat een luchtig schuim – de ideale voorbehandeling op een comfortabele scheerbeurt.

De voordelen natscheren

 

De masserende werking

De toegevoegde waarde van een scheerkwast wordt vaak over het hoofd gezien. Varkensharen scheerkwasten, dassenharen scheerkwasten en synthetische fiberharen scheerkwasten: allen hebben ze toegevoegde waarde voor een comfortabele scheerbeleving.

Spreken een lage aanschafprijs en een sterk masserende werking je aan? Kies dan voor een scheerkwast van varkensharen of paardenharen. Zoek je scheerkwast met een comfortabel masserend karakter? Kies dan voor en dassenharen scheerkwast, die een grote hoeveelheid water op kan nemen en daardoor de baardharen optimaal kan verzachten – een belangrijke basisvoorwaarde voor een comfortabele scheerbeurt en het langer scherp blijven van je scheermes. Tevens zal het warme water dat opgenomen is door de scheerkwast de huidporiën openen, zodat je de baardharen korter afscheert. Lekker toch, zo’n glad scheerresultaat?

De voordelen natscheren

Scheersalon tip

Het verzachten van de baardharen en de masserende werking zijn de belangrijkste eigenschappen van een scheerkwast. Je haren en huid worden door het inzepen met de scheerkwast optimaal voorzien van een rijke hoeveelheid scheerschuim. Ook komen de haren meer recht uit de huid door de masserende beweging, waardoor je ze korter afscheert.

Gebaseerd op onze jarenlange ervaring zien wij dat het beste is om met snelle heen-en-weer bewegingen scheerzeep aan te brengen. Zo krijg je een mooie schuimlaag. Ronddraaiende bewegingen, en vooral te stevig op de kwast drukken, maken dat de middelste haren van de kwast uitgerukt worden. Tijdens onze scheertrainingen leren we de cursisten ronde bewegingen te maken in de vorm van een ‘8’. Een ideale beweging voor een optimaal masserende werking, perfecte verdeling van het schuim, én een langere levensduur van jouw scheerkwast.

Ervaar het zelf

Als je eenmaal overtuigd bent van de voordelen die een scheerkwast je biedt, belichten we graag één merk waarvan we bijzonder trots zijn hun collectie aan te mogen bieden bij Scheersalon – MondialAmbachtelijk geproduceerd, stijlvol en kwalitatief hoogwaardig. Mondial produceert mooie en goede scheerkwasten volgens Italiaanse traditieErvaar de kwaliteit van Mondial scheerkwasten. Dankzij onze samenwerking met Scheersalon.nl krijg je tien procent korting tot 28 februari 2018. Het enige wat jij hoeft te doen is de kortingscode invoeren tijdens het afrekenen: Manners20181

Reageer op artikel:
Baard essentials #1: De voordelen van een scheerkwast
Sluiten