Away: Batman-regisseur dropt trailer van zijn nieuwe Netflix-serie

Tussen al het fantasy-geweld door heeft Netflix eindelijk weer een stukje science-fiction in de pijplijn zitten. Dan hebben we het over Away, een science-fiction drama met Hillary Swank in de hoofdrol.

De serie is afkomstig van Andrew Hinderaker en Matt Reeves. Vooral die laatste naam zal belletjes doen rinkelen. Hij is namelijk de regisseur die volgend jaar The Batman af gaat leveren, de nieuwe Batman film met Robert Pattinson in de hoofdrol.

Away: de ruimte in

Hillary Swank speelt in Away een astronaute genaamd Emma Green. Netflix belooft een een episch, emotioneel verhaal over liefde en opoffering.

In de nabije toekomst wordt een bemand ruimtevaartuig naar Mars gestuurd. Voor deze missie, waar een hoop van af hangt, wordt een team van elite-astronauten van over de hele wereld samengesteld. Ze komen uit de Verenigde Staten, Rusland, China, India en Groot-Brittannië.

Als alles goed gaat, zijn ze drie jaar weg van de plek die ze thuis noemen en de mensen van wie ze houden. Gedurende deze tijd zullen hun relaties zowel op aarde als in de ruimte worden getest, terwijl ze worstelen om in leven en op het goede spoor te blijven om het belangrijkste doel van de mensheid na te streven. De hele wereld kijkt mee.

Hoop

De eerste teaser trailer focust vooral op de emotionele kant van Away. Green denkt aan haar familie, die ze achter heeft gelaten en die ze de komende drie jaar waarschijnlijk niet meer zal zien. De serie van Matt Reeves en Andrew Hinderaker is gebaseerd op een gelijknamig artikel uit Esquire, van Chris Jones.

De serie gaat volgens de makers over ‘hoop, menselijkheid en hoe we elkaar uiteindelijk nodig hebben om onmogelijke dingen te bereiken’. De cast bestaat naast Hillary Swank onder andere uit Josh Charles, Talitha Bateman, Mark Ivanir en Vivian Wu.

Netflix release en trailer

Het eerste seizoen van Away bestaat uit 10 afleveringen en staat vanaf 4 september op Netflix.

Reageer op artikel:
Away: Batman-regisseur dropt trailer van zijn nieuwe Netflix-serie
Sluiten