Avengers regisseur bevestigt superheldenfilm Keanu Reeves

De hype rondom Keanu Reeves is nog steeds going strong, en hoe! Van de videogame Cyberpunk 2077 tot een verrassende cameo in de nieuwe Spongebob-film: de beste man is overal. Onlangs schreven we al hoe de producenten van de Fast and Furious franchise hem in willen lijven, en ook Marvel heeft grootse plannen voor de Matrix-acteur.

Keanu Reeves en Marvel

Zo weten we al dat Marvel al jaren gesprekken met Keanu Reeves voert. Voor elke nieuwe film wordt er gekeken naar een mogelijke rol. De studio wil dan echter geen cameo doen, maar een serieus personage neerzetten. Een geschikte rol vinden die ook nog eens in de overvolle agenda van Reeves past blijkt behoorlijk lastig.

Toch komt er een superheldenfilm met Reeves, van de hand van een Marvel-regisseur. Dan hebben we het over Joe Russo. Hij regisseerde samen met zijn broer Captain America: Winter Soldier, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Joe Russo weet dus wel hoe je een epische superheldenfilm neerzet.

Na die films kunnen de broers overal aan de slag, en dat merk je. Links en rechts vliegen de aangekondigde plannen je om de oren, waaronder een serie over de eeuwige vete tussen Marvel en DC. Daarover lees je hier meer.

Past Midnight

Joe Russo heeft samen met zijn broer Anthony een eigen productiebedrijf, ABGO. Daarbij komen hun Marvel-contacten goed van pas: Chadwick Boseman speelt in 21 Bridges, een film die nu in de bioscopen draait, en volgend jaar speelt Tom Holland in Cherry.

Daarnaast werkt Joe Russo voor datzelfde productiebedrijf ook aan een superheldenfilm met Keanu Reeves in de hoofdrol. De film heet Past Midnight, maar verdere details zijn schaars. Tijdens het promoten van 21 Bridges liet de regisseur iets meer los.

Niet alleen bevestigde hij het project, maar hij gaf ook aan dat Past Midnight een “fascinerend script heeft.” Voorlopig hoef je echter nog geen tickets te bestellen, want het project staat echt nog “in de kinderschoenen.”

Dat is spijtig, zeker gezien Reeves er niet jonger op wordt. Of is hij toch onsterfelijk? In deze meesterlijke compilatie zie je heel zijn filmcarrière voorbij komen. Fans hoeven hun favoriete acteur in ieder geval niet lang te missen. Volgend jaar speelt hij in Bill & Ted Face the Music en The SpongeBob Movie: Sponge on the Run. Tevens komen Matrix 4 en de nieuwe John Wick film(s) eraan.

Inverse

Reageer op artikel:
Avengers regisseur bevestigt superheldenfilm Keanu Reeves
Sluiten