Avengers regisseurs komen met Marvel vs. DC docuserie

Na Avengers: Infinity War en Endgame kunnen de Russo broers overal aan de slag. Toch besloten ze zich eerst te focussen op persoonlijke projecten, zoals de aankomende film Cherry met Tom Holland. Ondertussen doen al geruchten de ronde over een Star Wars trilogie van hun hand.

Marvel vs. DC

Disney weet immers niet zo goed wat het met Star Wars aan moet. Althans, op het witte doek. The Mandalorian is immers nu al een hit. Naar verluidt staan Joe en Anthony Russo bovenaan het lijstje van de entertainmentgigant om Star Wars weer op de rails te krijgen.

In de tussentijd hebben ze in ieder geval genoeg te doen. Zojuist is namelijk aangekondigd dat de broers een documentaireserie gaan produceren. Als regisseurs van onder andere The Winter Soldier weten ze in ieder geval genoeg over het onderwerp: Marvel vs. DC, de bekende fanboy-oorlog die al decennia woedt.

De show heet Slugfest en is gebaseerd op een bestaan boek. Dan hebben we het over ‘Slugfest: Inside the Epic, 50-Year Battle Between Marvel and DC’, wat overigens echt een aanrader is. De schrijver, genaamd Tucker Reed, beschrijft in zijn boek de opkomst van comics en de twee giganten die anno 2019 nog steeds de dienst uitmaken.

CinemaCon - 2019 Big Screen Achievement Awards - Inside
Joe en Anthony Russo Bron: VALERIE MACON / AFP VALERIE MACON / AFP

Quibi?

De Russo broers vertellen samen met grote comic-creators en andere belangrijke namen uit de industrie dat verhaal. Niet op Disney+ of op Netflix, maar op Quibi. Dat is een nieuwe streamingdienst die april volgend jaar gelanceerd gaat worden, van de hand van Jeffrey Katzenberg.

Oftewel, de man achter onder andere The Lion King, die na een strijd binnen Disney verbitterd Dreamworks oprichtte en onder andere Shrek bedacht. Quibi moet zich gaan onderscheiden van de tig andere streamingdiensten met zeer korte content. Hooguit 7 minuten, niet langer. Katzenberg gelooft er heilig in dat de toekomst van entertainment daar ligt.

Er is nog geen releasedatum voor Slugfest, maar volgend jaar horen we ongetwijfeld meer.

Variety

Reageer op artikel:
Avengers regisseurs komen met Marvel vs. DC docuserie
Sluiten