Dit zijn de 13 best betaalde acteurs uit ‘Avengers: Infinity War’

Avengers: Infinity War is zonder twijfel één van de grootste films die in 2018 op het witte doek gaat verschijnen. Het spectaculaire superhelden epos maakt de torenhoge verwachtingen meer dan waard en zorgt er voor dat de bankrekening van Disney weer aardig volloopt. Dat is ook wel nodig, want de salarissen van de acteurs zijn absoluut niet mals.

Hoeveel de grote namen precies opstrijken is niet bekend, maar we kunnen inmiddels een aardige inschatting doen. De cast van het derde deel in de Avengers reeks is ongekend en daar hang natuurlijk een prijskaartje aan. Volgens regisseur Joe Russo ging het grootste deel van het 400 miljoen dollar tellende budget dan ook naar de acteurs.

13. Bradley Cooper – Rocket Raccoon

We horen hem wel, maar zien hem niet. Bradley Cooper is een vreemde eend in de bijt, want alleen zijn stem horen we terug in Avengers: Infinity War. Dat neem niet weg dat zijn prestatie indrukwekkend is, want de acteur laat Rocket Raccoon echt tot leven komen. Er wordt geschat dat hij enkele miljoenen heeft gekregen om plaats te nemen achter de microfoon.

Spider-Man: Into the Spider-Verse – Dikke animatiefilm voor 2018

12. Chadwick Boseman – Black Panther

De Black Panther film sloeg in als een bom. De hele wereld was meteen fan van de koning van Wakanda, maar zijn rol in Avengers: Infinity War was zeker niet de grootste. Dat is ook terug te zien in het salaris van Chadwick Boseman, want de acteur uit South Carolina kreeg “slechts” tussen de twee en drie miljoen dollar.

11. Tom Holland – Spider-Man

Hij is zonder enige twijfel dé grootste publiekslieveling. Tom Holland heeft bewezen dat hij de beste Peter Parker tot zover is en wordt daar ook rijkelijk voor beloond. Vijf miljoen dollar werd er op zijn rekening gestort. Niet slecht voor een een 21-jarige.

10. Benedict Cumberbatch – Doctor Strange

Artsen verdienen meestal een best aardig salaris, maar geen ziekenhuis betaalt zijn personeel zoveel als wat deze superhelden dokter overgemaakt krijgt. De Britse acteur die de rol van Doctor Strange op zich neemt krijgt vijf miljoen dollar voor zijn optreden. Gezien de grootte van zijn rol hadden we eigenlijk meer verwacht.

9. Chris Pratt – Star-Lord

Hij is verantwoordelijk voor misschien wel de meeste hilarische scenes uit de film. Star-Lord is een fantastisch karakter die uitstekend wordt neergezet door Chris Pratt. De acteur verdiende vier jaar geleden nog anderhalf miljoen dollar in de eerste Guardians Of The Galaxy film en mag nu vijf miljoen dollar bijschrijven.

Deze scene uit ‘Avengers: Infinity War’ bewijst dat het met de humor wel weer goed zit

8. Josh Brolin – Thanos

Later dit jaar gaan we hem ook nog zien als Cable in Deadpool 2, maar zijn rol als Thanos moet haast wel het echte hoogtepunt zijn. Josh Brolin bewijst dat hij dé man is om een bad guy tot leven te laten komen. Toch valt zijn salaris wat tegen. Zes miljoen dollar is natuurlijk niet mis, maar gezien zijn tijd op beeld heeft hij een lager uurloon dan veel van zijn collega’s.

7. Mark Ruffalo – The Hulk

Het schijnt dat The Hulk de duurste Avenger is. Dat zit hem vooral in de post-productie die nodig is om de groene sloopkogel tot leven te laten komen. Het salaris van acteur Mark Ruffalo, die de rol van The hulk’ alter ego Bruce Banner op zich neemt, telt daar ook in mee. Hij haalde rond de zes miljoen dollar op.

6. Tom Hiddleston – Loki

De halfbroer van Thor is zonder twijfel één van de meest populaire personage uit het Marvel Cinematic Universe. Dat is mede te danken aan het ongekende acteerwerk van Tom Hiddleston. De Engelsman krijgt daar dan ook ruim voor betaald. Acht miljoen dollar was hij rijker na zijn zoveelste optreden als Loki.

5. Chris Evans – Captain America

Iron Man denkt daar waarschijnlijk anders over, maar op papier is Captain America de leider van de Avengers. Dat is ook terug te zien in zijn salaris, want de patriottistische spierbundel mocht acht miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening. Een flinke verhoging, want voor zijn eerste optreden als Captain America kreeg hij slechts 150.000 dollar.

Huh? Chris Evans wil Captain America niet meer spelen (en dit is waarom)

4. Chris Hemsworth – Thor

Ook voor de blonde dondergod was een optreden in Avengers: Infinity War goed voor de financiën. Chris Hemsworth kreeg twaalf miljoen dollar om het op te nemen tegen de grote bad guy Thanos.

3. Scarlett Johansson – Black Widow

Je zou het misschien niet verwachten, maar Scarlett Johansson is de op één na best verdiende superheld binnen de Avengers. De blonde schone houdt zich prima staande tussen de mannen en krijgt daarvoor goed betaald. Op haar loonstrookje schijnt twintig miljoen dollar te staan.

2. Robert Downey Jr. – Iron Man

Het zal niet als een verrassing komen, maar Robert Downey Jr. is met afstand het best betaalde Avengers lid. De man in het stalen pak pakt volgens geruchten het astronomische bedrag van vijftig miljoen dollar. Dit is aanzienlijk meer dan zijn collega’s, maar hij kan het vragen. Iron Man is en blijft de belangrijkste held in het Marvel Cinematic Universe.

1. Vin Diesel – Groot

Robert Downey Jr. mag dan de best verdiende Avenger zijn, maar zelfs hij moet zijn meerdere erkennen in Groot. Het plantaardige lid van de Guardians Of The Galaxy dankt zijn stem aan niemand minder dan Vin Diesel en die is niet goedkoop. Volgens geruchten kreeg hij namelijk 54 miljoen voor zijn optreden in Guardians of the Galaxy Vol. 2. Hoeveel hij precies gekregen heeft voor zijn rol in Avengers: Infinity War is onbekend, maar reken er maar op dat niet minder is geworden.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 13 best betaalde acteurs uit ‘Avengers: Infinity War’
Sluiten