Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Heeft Avengers: Endgame stiekem de nieuwe Thanos geïntroduceerd?

Avengers: Endgame was een ware achtbaanrit. We zaten op het puntje van onze stoel tot het nu al iconische moment dat Tony Stark het universum bevrijdde van Thanos. Meer dan tien jaar aan opbouw, een climax van slechts één knip van zijn vingers. Een fatale knip.

Avengers: Endgame

Daarmee kwam het Infinity Saga tot een einde, met een peperdure box set als resultaat. Het is dus tijd om vooruit te kijken, want Marvel Studios gaat het trucje nog ambitieuzer herhalen. De komende jaren wordt een verhaal op kosmisch niveau opgebouwd, mede dankzij de introductie van The Eternals. Een nieuwe superheldengroep die volgend jaar hun eigen film krijgen. Daar lees je hier alles over.

Maar ja, nu de dreiging die Thanos heette verdwenen is, is het natuurlijk ook tijd voor een volgende bad guy. Marvel bouwde Thanos ook langzaam op door de jaren heen, dus wellicht worden de komende films gebruikt voor de eerste hints. Of hebben we de eerste hint al te pakken?

Kang the Conqueror

Enthousiaste Redditors hebben een theorie dat de deur voor de volgende bad guy al geopend is. Door niemand minder dan Iron Man, Tony Stark dus. Nadat de Avengers basis werd aangevallen in Endgame, zei Tony het volgende: “You mess with time, it tends to mess back.”

We stonden destijds niet verder stil bij die quote, maar wellicht is het een voorbode van wat komen gaat. Fans speculeren dat Kang the Conqueror namelijk de opvolger van Thanos wordt. Wij hopen zelf op Galactus of Dr. Doom, maar de focus op tijdreizen in Endgame past perfect bij Kang.

(Dit artikel gaat verder onder deze afbeeldingen)

Bron: Marvel

Dan hebben we het over de derde wet van Newton: Voor elke actie is er een reactie. Kang the Conqueror is een schurk uit de Fantastic Four comics, die na de overname van Fox weer terug is in de stal van Disney en daarmee Marvel Studios.

Nathaniel Richards, zoals hij heet, reist als superschurk door de tijd. Dat doet hij in de comics van Marvel al sinds 1964. De schurk heeft geen superkrachten, maar dat zit hem niet dwars. Doordat hij met gemak heen en weer schiet door de tijd, draagt hij technologie uit de 40e eeuw bij zich. Door die futuristische tech heeft hij een zeer geavanceerde wapenuitrusting. Naast energie-schoten beschikt Kang over hologrammen, force fields en andere technologie.

De toekomst

De kans is groot dat Marvel de komende jaren wat laagdempeligere vijanden zoals Norman Osborne gaat introduceren, bijvoorbeeld in de Spider-Man films. Maar nu de focus steeds meer op het multiverse en het intergalactische komt te liggen, is Kang the Conqueror een van de weinige echt logische keuzes als opvolger van Thanos. Die schurk heeft immers een gapend gat van formaat achtergelaten.

We zien het al helemaal voor ons: de volgende films beginnen vrij vredig, met een wereld die gered is door Tony Stark. Al snel komt men er echter achter dat er iets mis is. Zijn snap blijkt grotere gevolgen te hebben dan aanvankelijk werd gedacht. De aarde heeft namelijk de aandacht getrokken van niemand minder dan tijdreiziger Kang…

Klinkt aardig, maar voorlopig blijft het bij pure speculatie. De kans dat Marvel ergens in deze hoek zijn volgende bad guy op gaat bouwen, lijkt zeer groot. Voorlopig blijft het echter een kwestie van afwachten. Lees hier alvast wat we al weten over de komende Marvel films:

?Hoe disney+ series stiekem de toekomst van Marvel films onthullen

Maak kennis met Black Knight: ridder, spion en Marvel’s nieuwe filmheld

Did Endgame Set Up Avengers Villain Kang the Conqueror for Phase 4?

Here’s how Endgame may have subtly set up the next big Marvel villain, Kang the Conqueror, for Phase 4. Avengers: Endgame – Time Travel Explained: https://www.youtube.com/watch?v=4ugTghplpLU How Captain America Did THAT in Avengers: Endgame: https://www.youtube.com/watch?v=Ys0bi_5Z3yU Subscribe to IGN for more! http://www.youtube.com/user/IGNentertainment?sub_confirmation=1 ——————————— Watch more on IGN here!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

r/FanTheories

Reageer op artikel:
Heeft Avengers: Endgame stiekem de nieuwe Thanos geïntroduceerd?
Sluiten