Avengers: Endgame doodleuk uitgezonden op televisie in Filipijnen

Kun je nog zo proberen spoilers te ontwijken, maar als je op de Filipijnen woont, kun niet meer om Avengers: Endgame heen. Daar is een illegale bootleg van de film doodleuk op de televisie uitgezonden.

Avengers: Endgame op televisie in de Filipijnen

Het is tegenwoordig als televisieproducent lastiger kijkcijfers harken dan in het internetloze tijdperk. Dus moeten er soms rigoureuze maatregelen genomen worden. Maar je kunt ook een stapje te ver gaan, zoals de kabelzender Orient Cable and Telecommunications. Deze zender zond op televisie integraal een gekopieerde bootleg van Avengers: Endgame uit, meldt Philippine News Agency. Nice try, daar heb je ballen voor nodig. Maar zoiets heeft natuurlijk ook een kans om uit te komen.

The Verge on Twitter

Avengers: Endgame ruined for Philippines viewers after local channel airs pirated version https://t.co/vy0G8WDW7J

Niet geheel verrassend bleef het uitzenden van Avengers: Endgame op televisie in de Filipijnen niet onopgemerkt. De zender is aangeklaagd door Teatro de Dapitan, waar de bootleg is gekopieerd. En het lijkt logisch dat Marvel Studios zich er ook nog wel even mee zal bemoeien.

Avengers: Endgmae verpulvert alle records

Niet dat Marvel Studios zich druk hoeft te maken, want ondanks wat minder bezoekers in de Filipijnen verpulvert Avengers: Endgame alle records. In het eerste weekend haalde de film al 1,223 miljard dollar binnen. Meer dan een kwart van die opbrengsten is te danken aan bioscoopbezoekers in China. Het record is een verdubbeling van het openingsweekend van Infinity War, dat het record in handen had, zo blijkt uit cijfers van Box Office Mojo.

Niet alleen qua opbrengsten, maar ook op het gebied van reviews heeft Avengers: Endgame de nodige records gebroken. Zo had de film na het openingsweekend een 98% score op Rotten Tomatoes. De status op Rotten Tomatoes wordt gezien als de meest betrouwbare graadmeter in de filmwereld. “Alles in komt naadloos samen in Avengers: Endgame, de film is een wandtapijt van de geschiedenis van Marvel. Dit is alles waar je op hoopte”, schreef een van de recensenten. Lees hier meer over de reviews en score.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame doodleuk uitgezonden op televisie in Filipijnen
Sluiten