Avengers regisseurs onthullen slimste persoon in Marvel films

Wat intelligentie betreft komt Thor niet in de buurt van Tony Stark en Bruce Banner, dat weten we allemaal. De superheld moet het meer van zijn claim als krachtigste Avenger hebben. Maar wie is dan het slimste personage uit het Marvel Cinematic Universe?

Het slimste Marvel personage

Plottwist: het is geen man. Joe en Anthony Russo, de regisseurs van Avengers: Endgame, hebben onthuld wie dan wel die eer krijgt: een tienermeisje.

De broers hosten een panel tijdens San Diego Comic-Con, waar aanwezige fans volop vragen konden stellen. Op de vraag wie het intelligentste personage uit het Marvel Cinematic Universe is, kwamen ze al snel met een selectie van drie namen: Bruce Banner, Tony Stark en… Shuri. Je kent haar als het handige zusje van de Black Panther. In die film sleutelt ze behoorlijk wat futuristische gadgets in elkaar.

De manier waarop de regisseurs vervolgens het slimste personage kozen, was nou niet bepaald wetenschappelijk. Ze lieten het afhangen van hoe enthousiast het publiek op de drie genoemde opties reageerde. Waar Banners en Stark een matig applausje ontvingen, ontplofte de zaal bij het horen van Shuri’s naam.

Geen Iron Man maar… Shuri

Joe Russo hoefde zijn zin niet eens af te maken: “Banner probeerde tijdreizen uit te vogelen, maar het lukte niet. Wie loste die puzzel wel op? Iron Man… Oh, Shuri is de slimste Avenger!”

Shuri Black Panther
Shuri

Nate Moore, de producent van Black Panther, gaf tijdens een interview in 2017 al aan hoe belangrijk Shuri is:

“Shuri is het hoofd van de Wakanda Design Group. In ons hoofd is ze de slimste persoon in de wereld. Slimmer dan Tony Stark, maar ze is alsnog slechts 16 jaar. Dat maakt haar personage zo interessant. Mensen met een donkere huid in machtige posities, met technologische kennis? Dat is zeer zeldzaam.”

Letitia Wright, de actrice die Shuri speelt in Black Panther, gaf in 2017 ook haar gedachten over het spelen van het slimste personage in een franchise vol superhelden, aliens en goden:

“Soms – als we mensen zien die‘ super intelligent ’en‘ super slim ’zijn, lijken ze niet echt op mij, weet je wat ik bedoel? Dus om dat te hebben is echt, echt cool, en voor Marvel om erachter te staan en dapper genoeg te zijn om te zeggen: ‘Ze is het slimste meisje in het Marvel-universum’ en ‘Ja, ze is jonger dan iedereen’ Dat is fantastisch.”

Uiteindelijk heb je dus geen publiek nodig om de winnaar te kiezen: Marvel is er zelf blijkbaar zeer duidelijk over dat Shuri de slimste persoon ter wereld is. Het universum, met alle Marvel-aliens en planeten van dien, is echter weer een heel ander verhaal…

?Check ook: Einde nog niet in zicht: Marvel heeft 6000 personages klaar staan voor films

ComicBook

Reageer op artikel:
Avengers regisseurs onthullen slimste persoon in Marvel films
Sluiten