Avengers: Endgame regisseurs wilden Iron Man al jaren geleden doden

We hebben het in artikelen zo vaak over de regisseurs van Marvel films, dat je bijna zou onderschatten hoe belangrijk schrijvers zijn. Gelukkig publiceerde Vanity Fair afgelopen week een interview met Christopher Markus en Stephen McFeely.

Einde van een tijdperk voor Iron Man

Zij waren als screenwriters verantwoordelijk voor het script van Avengers: Endgame. Die film sloot meer dan tien jaar aan verhaallijnen af, het epische Marvel Cinematic Universe dat begon met Jon Favreau’s Iron Man. Ja, de man die nu aan het knallen is met The Mandalorian.

Je kunt hier het hele stuk lezen, maar ons viel vooral op wat het duo zei over de dood van Tony Stark en het afscheid van Steve Rogers. Oftewel, het einde van een tijdperk dat begon met Iron Man en Captain America. Uit hun opmerkingen blijkt namelijk dat men al jaren voor Endgame plannen had om ze allebei te doden.

“Toen Civil War uit kwam, hadden we al een eerste draft af voor zowel Infinity War als Endgame. We kregen die opdracht toen we Civil War aan het voorbereiden waren. Oftewel, Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios, had Chris, de Russo broers en ik puur gekozen op basis van The Winter Soldier, om de Avengers films te doen,” aldus McFeely.

Avengers: Infinity War en Endgame

“Dat benoem ik omdat het wel laat zien hoeveel risico hij dus nam, hoeveel vertrouwen hij in ons had. We hadden met zijn vieren slechts één film achter de rug. Nadat we de opdracht kregen bleven we erover nadenken tijdens het filmen van Civil War. In de laatste vier maanden van 2015 hadden we beide Avengers film getackeld qua verhaal. Dus ja, de dood van Tony en het einde van Cap stonden al op de planning in september 2015.”

Dat is precies in lijn met een tweet die regisseur Joe Russo afgelopen zomer de wereld in slingerde. Hij vertelde dat hij aanvankelijk Iron Man al wilde doden in Captain America: Civil War. Dat we dus nog zo lang van Tony Stark en daarmee Robert Downey Jr. hebben mogen genieten, is al bijzonder. Al zullen gunstige onderhandelingen met de peperdure filmster voor extra films ook absoluut geholpen hebben…

Russo Brothers on Twitter

To set the record straight, this quote is completely fake. It’s an obvious falsehood, and utterly ridiculous. I actually wanted Tony dead in Civil War… #killtonystark #thetruthisout @RobertDowneyJr

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame regisseurs wilden Iron Man al jaren geleden doden
Sluiten