Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Man vestigt absurd bioscooprecord met bezoek aan Avengers: Endgame

Als je dacht dat je teveel vrije tijd had, dan heb je nog niet gehoord van Agustin Alanis. Hij is zo’n grote fan van de Marvel films dat hij besloot om met Avengers: Endgame een absurd record te vestigen.

Avengers: Endgame record

Endgame is het slotstuk van meer dan tien jaar aan films, het hoogtepunt van het Marvel Cinematic Universe. Tientallen superhelden komen samen op het witte doek, in een epische strijd tegen de schurk Thanos. In de vrij lange film gebeurt dan ook een hoop.

Dat je dus twee keer naar de bios gaat, valt nog te begrijpen. Drie keer ook nog wel. Maar de 30-jarige Agustin Alanis heeft het pas echt serieus aangepakt: de Marvel fan uit Florida heeft maar liefst 116 keer de film gezien, en hij is nog niet klaar.

Nee, dat was geen typefout. De beste man heeft daadwerkelijk 116 keer voor Endgame in een bioscoopstoel gezeten. Daarmee overklast hij het huidige Guinness Book record voor de meeste bioscoopbezoekjes voor een film. Die werd vorig jaar gevestigd door ene Anthony Mitchell, die 103 keer Avengers: Infinity War keek.

Daar is Alanis nu dus ruim overheen. Hij heeft zijn recordpoging al ingediend bij Guinness, maar een officiële bevestiging laat nog even op zich wachten. Hoe dan ook een absurde actie!

Nu even de rekensom: 116 keer Avengers: Endgame kijken komt neer op 348 uur aan film. Oftewel, 14 en een halve dag. Een halve maand dus. In een bioscoop zitten. Voor een film die maar iets meer dan vijftig dagen in de bioscoop draait op het moment van schrijven.

Dat komt neer, met een conservatieve schatting, op meer dan 1000 euro aan tickets. En dan hebben we snacks, drinken of wat je dan ook nodig hebt om 116 keer dezelfde film zien te overleven nog niet eens meegeteld.  Wij zouden de beste man nog wel eens willen interviewen. Wat doe je al die uren? Kijk je echt geïnteresseerd naar wat er gebeurt? Kun je het script dromen? Zoveel vragen…

Over Marvel gesproken: check hier de beruchte scène die de makers van Deadpool 2 moesten schrappen uit de bioscoopversie van de film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man vestigt absurd bioscooprecord met bezoek aan Avengers: Endgame
Sluiten