Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

We weten eindelijk wanneer Avengers: Endgame naar Disney Plus komt

Netflix gaat het de komende tijd moeilijk krijgen. Waar het bedrijf in Nederland de afgelopen zes jaar vrij spel had, maakt de concurrentie de komende periode in rap tempo zijn debuut. Op 12 november wordt Disney Plus officieel wereldwijd gelanceerd, en ook Apple TV Plus komt eraan. Maar wanneer komt Avengers: Endgame?

Disney Plus

Ja, nog een abonnement om elke maand af te rekenen, maar voor fans van Marvel films is het goed nieuws. Nooit eerder kon je zoveel Marvel films, series en documentaires op één streamingdienst kijken. Inclusief extraatjes zoals verwijderde scènes en interviews. De meeste Marvel filmen kwamen wel naar Netflix, maar met flinke vertraging en verdwenen vaak ook weer snel.

Onlangs zagen we Captain Marvel op Disney Plus verschijnen, zo’n acht maanden na het bioscoopdebuut. De volgende grote film uit het MCU waar we nog op zitten te wachten is het grote slotstuk van meer dan tien jaar aan superheldenfilms: Avengers: Endgame.

De entertaimentgigant bevestigde onlangs al dat de meeste bioscoopfilms zo’n zeven maanden na hun debuut in de bioscoop naar de streamingdienst zullen komen. Films zoals Spider-Man: Far from Home vormen weer een uitzondering op die regel.

Die films zijn technisch gezien van Sony Pictures, en zullen dan ook niet op Disney Plus te zien zijn. Althans, niet onder de huidige afspraken. Oplettende fans hadden al zitten rekenen en kwamen tot de conclusie dat Avengers: Endgame dan begin december naar Disney Plus zou moeten komen.

Avengers: Endgame

Helaas moeten we nog iets langer wachten. Disney heeft namelijk officieel bevestigd wanneer fans wereldwijd de film kunnen gaan streamen. Dat zal woensdag 11 december zijn. Dan weet je meteen welke dag je vrij moet vragen en er popcorn in huis gehaald moet gaan worden.

Hopelijk zitten er net zoals bij Infinity War intrigerende extraatjes bij. Bij die film, als je naar het tabje extra’s op Disney Plus gaat, zit bijvoorbeeld een interviewsessie met de makers.

Voor echt nieuwe content moet Disney het voorlopig vooral van The Mandalorian hebben, een ambitieuze Star Wars serie met budgetten á la Game of Thrones. Het eerste half uur is al onthuld, en de reacties zijn bijzonder goed! Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
We weten eindelijk wanneer Avengers: Endgame naar Disney Plus komt
Sluiten