Avatar: Nickelodeon deelt complete originele pilot voor Netflix-hit

Avatar: The Last Airbender is populairder dan ooit dankzij Netflix. De cartoon ging  al in 2005 van start op televisiezender Nickelodeon en sinds 2008 zijn van de originele serie geen nieuwe afleveringen meer verschenen.

Nu de serie op Netflix staat is The Last Airbender echter met een renaissance bezig. Ook The Legend of Korra is ondanks aan de streamingdienst toegevoegd. Reddit, Instagram en Twitter staan opeens weer vol met memes over de serie.

Avatar: The Last Airbender

Dat is mede te danken aan het briljante werk van de schrijvers. Door een verhaal te schrijven dat vooral ook voor volwassenen boeiend blijft, is Avatar na al die jaren nog steeds relevant en de moeite waard. In tegenstelling tot veel andere cartoons op Nickelodeon die vooral voor kinderen gemaakt werden.

Er komt zelfs een live-action serie naar Netflix. Alsof dat na de belabberde live-action film uit 2010 niet al eng genoeg is, kwamen de bedenkers van The Last Airbender ondanks ook nog eens met slecht nieuws op de proppen.

Na twee jaar ontwikkeling hebben ze namelijk besloten om het project te verlaten. Hoe en waarom, lees je hier, inclusief de reactie van Netflix. Fans zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met het nieuws. Of de serie nou goed uitpakt of niet, men weet nu al dat het niet de visie zal worden die de makers van de originele serie voor ogen hadden.

Originele pilot en meer!

Gelukkig is er ook goed nieuws. Nickelodeon heeft op Twitch namelijk een speciale livestream uitgezonden rondom Avatar: The Last Airbender. Anderhalf uur lang krijg je allerlei behind the scenes beelden te zien, inclusief een video van de martial arts-expert die de basis legde voor de Bending-technieken in de serie.

Het hoogtepunt komt echter na 43 minuten. Nickelodeon heeft namelijk besloten om de volledige pilot van de serie uit te zenden. Een aflevering van een half uur waarmee Avatar: The Last Airbender ooit aan Nickelodeon werd gepitcht. Fans proberen al jaren erachter te komen hoe de pilot eruit gezien zou hebben.

Inclusief vroege versies van Aang, Zuko, Sokka en Katara. De basis voor wat later de legendarische serie zou gaan worden. De echte fans zullen meteen elementen spotten die later in de daadwerkelijke serie gebruikt zijn.

Je kunt hier de hele stream kijken.

Reageer op artikel:
Avatar: Nickelodeon deelt complete originele pilot voor Netflix-hit
Sluiten