Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Netflix 13 augustus 2020

Slecht nieuws voor Avatar-fans die uitkijken naar de Netflix live-action serie

Avatar heeft in de afgelopen periode een heuse comeback weten te maken. De animatieserie verscheen in 2005 op Nickelodeon en wist een flink fanschare te vergaren. Na drie seizoenen, een vervolg en een live action film die we snel willen vergeten, verdween Avatar weer. Totdat Netflix met de serie aan de haal ging. De streamingdienst haalde alle seizoenen binnen en begon zelfs aan nieuwe live action serie.

Fans van Avatar konden hun geluk niet op. Vooral omdat de streamingdienst de samenwerking aanging met de bedenkers van de animatieserie: Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. Het begon erop te lijken dat Avatar eindelijk een waardig live-action vervolg zou gaan krijgen. Helaas is de hoop daarop aanzienlijk minder geworden.

Avatar bedenkers stappen uit Netflix project

Michael Dante DiMartino heeft namelijk in een open brief laten weten dat hij en Bryan Konietzko zich hebben teruggetrokken en niet meer meewerken aan deze Netflix-serie. In deze brief laat DiMarino weten dat hij in 2018 vol goede moed aan het project begon en dat de eerste stappen ook veelbelovend waren. Helaas is dat inmiddels veranderd.

Het is zeker geen zure brief waarin de Avatar bedenker kritiek uit op Netflix. Er waren onvoorziene problemen en plannen moesten aangepast worden. DiMarino kwam tot de conclusie dat hij niet de controle had over welke kant de serie op zo gaan. De keuze om te vertrekken was volgens hem de moeilijkste beslissing die hij ooit heeft moeten maken op professioneel gebied. Het was niet makkelijk, maar nodig voor zijn geluk.

Het kan nog goed komen

Dit betekent zeker niet dat de live-action Avatar serie van Netflix slecht gaat worden. Volgens DiMarino is de kans groot dat veel fans er alsnog van kunnen genieten. Het is alleen niet het verhaal dat hij en Konietzko voor ogen hadden. Om de brief positief af te sluiten willen de makers nog wel even kwijt dat ze enorm genieten van de hernieuwde interesse in zowel Avatar, als The Legend of Korra.

Avatar op Netflix

Wanneer de live-action Avatar serie op Netflix gaat verschijnen is nog onbekend. Gelukkig kun je in de tussentijd wel alle afleveringen van de animatieserie opnieuw bekijken. Seizoen één tot en met drie staan namelijk voor je klaar op Netflix, en dat is nog niet alles. De verwachting is dat vanaf morgen ook The Legend of Korra op de streamingdienst staat.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor Avatar-fans die uitkijken naar de Netflix live-action serie
Sluiten