Jan de Raab
Jan de Raab Wheels 12 aug 2019

Dit zijn de Aston Martins in Bond 25; van Rapid-E tot Valhalla

James Bond heeft de keuze uit behoorlijk wat lekkere auto’s in Bond 25. Daniel Craig zien we straks onder meer rijden in een Aston Martin DB5, V8 en natuurijk de gloednieuwe Valhalla.

Een James Bond-film zonder mooie snelle auto’s is als champagne zonder bubbels. Met de komst van Bond 25 worden we dan ook wederom weer getrakteerd op geweldige auto’s. Het officiële Instagram-account van de film heeft een sneak peak gedeeld van de Bond 25-workshop. Vermoedelijk zien we niet al deze auto’s zien we terug in Bond 25. De Aston Martins die wel bevestigd zijn: Aston Martin DB5, Rapide-E, V8 en de Valhalla.

Here’s a sneak peek behind the scenes of the @astonmartinlagonda workshop for #Bond25 #DB5 #V8Vantage #AstonMartinValhalla

32.5k Likes, 216 Comments – James Bond 007 (@007) on Instagram: “Here’s a sneak peek behind the scenes of the @astonmartinlagonda workshop for #Bond25 #DB5…”

Aston Martin Valhalla

De AM-RB 003 is enige tijd geleden omgedoopt tot Valhalla en is de wagen waarin James Bond als eerste man indruk mag gaan maken. Als we naar de specs kijken moet dat zeker gaan lukken. In een luttele 3 seconden accelereer je namelijk van 0 naar 100 kilometer per uur. Dat wil zeggen, als je een beetje lekker kunt schakelen. De Aston Martin Valhalla krijgt hiertoe de beschikking over een V6 hybride motor, goed voor zo’n 1000 pk. Voor de liefhebbers: de auto heeft een top van 320 kilometer per uur. Dat is aangenaam snel, maar is zeker geen recordsnelheid. Daar is nog altijd iets meer voor nodig.

Aston Martin valhalla, james bond, bond 25, supercar
Bron: Aston Martin

Wat de exacte prijs zal zijn is nog niet bekend, waarschijnlijk zal deze al gauw in de buurt van 1,5 miljoen euro gaan komen. Dan ben je er nog niet, in het bedrag zijn de belastingen niet opgenomen, net zo min als de BPM. Of je er ooit een van in Nederland zal tegenkomen is nog maar de vraag, er worden slechts 500 exemplaren van gebouwd. Lees hier meer over de waanzinnige auto uit Bond 25.

Aston Martin Rapd-E

Aston Martin lanceerde eerder dit jaar eindelijk de Rapide E, de eerste volledig elektrische auto van het merk. De Rapide E is een project van lange adem geweest voor de Britse autofabrikant. Al in 2015 werd de komst van een volledige elektrische versie van de ‘gewone’ Rapide aangekondigd. Dat jaar toonde men ook een eerste prototype, een zeer gelikte elektrische versie van de Rapide die een E kreeg toegevoegd. In 2019 is het dan eindelijk zo ver dat de productieversie aan de buitenwereld getoond kan worden. Lees en bekijk hier meer over het model.

Aston Martin Rapide E, bond 25, james bond 25, autos
Bron: Aston Martin

Aston Martin DB5

Ook zien we in Bond 25 Daniel Craig rondrijden in een DB5, de klassieker die we al in heel wat James Bond-films terugzagen, waaronder Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) en Spectre (2015).

Aston Martin DB5, james bond, bond 25

Aston Martin V8

Dit type werd (uiterlijk zo goed als ongewijzigd) een kleine twintig jaar lang continu geproduceerd, van 1970 tot en met 1989. Ook hierin zagen we James Bond al vaker zijn capriolen uitvoeren.

James Bond on Twitter

007 star Daniel Craig, director Cary Fukunaga and the #Bond25 crew were out in the sunshine today shooting across a number of London locations, including Whitehall, where Daniel filmed a scene with a classic @astonmartin V8, first seen in a Bond film in THE LIVING DAYLIGHTS.

Naast verschillende Aston Martins zien we James Bond ook terug in andere automerken, waaronder de verplichte Land Rover Defender en een Jaguar.

🕵🏻‍♂️ Check ook: Waarom Daniel Craig een sekscoach nodig heeft voor Bond 25

Reageer op artikel:
Dit zijn de Aston Martins in Bond 25; van Rapid-E tot Valhalla
Sluiten