Moet Max Verstappen zich zorgen maken? Autonoom racemonster voltooit Goodwood Hillclimb

In veel dingen zijn robots een stuk beter dan mensen, maar gelukkig zijn er nog een aantal dingen waarin wij supérieur zijn. Autoracen is er daar één van, maar het is nog maar de vraag hoe lang dat zo blijft. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en het is niet ondenkbaar dat Max Verstappen het ooit moet gaan opnemen tegen een robot.

Afgelopen weekend boekte het bedrijf met de passende naam Roborace namelijk een nieuwe doorbraak. Hun racemonster voltooide het hillclimb circuit op het welbekende Goodwood festival. Dat klinkt niet zo bijzonder, maar hij deed dit zonder bestuurder aan boord. Een hele dikke computer bepaalde waar gas werd geven, wanneer er geremd moest worden en natuurlijk op welk moment het stuur om moest.

Zonder coureur

Zoals je in de video kunt zien, is er nog meer dan genoeg ruimte voor verbetering. Het rondje is namelijk nogal voorzichtig. Uiteindelijk voltooide het autonome racemonster van Roborace de bijna twee kilometer lange hillclimb met een gemiddelde snelheid van net geen 100 km/u. Zeker niet langzaam, maar bij lange na niet zo snel als de andere deelnemers op het Goodwood festival.

Meer autonoom rijden op Goodwood

Toch was het een indrukwekkend vertoon, aangezien het pas de eerste poging is van robocar. Het is de verwachting dat de snelheid binnen korte tijd flink omhoog zal gaan. Hij maakte in ieder geval een stuk meer indruk dan deze tot zelfrijdende auto omgebouwde Mustang die ook in actie kwam op het Goodwood festival.

Reageer op artikel:
Moet Max Verstappen zich zorgen maken? Autonoom racemonster voltooit Goodwood Hillclimb
Sluiten