Autonoom rijden 2.0! De eerste auto zonder stuur komt in 2019

We kunnen er eigenlijk niet meer omheen: de zelfrijdende auto gaan er komen. Sterker nog, ze zijn er al. Tesla rijders kunnen nu al hun handen van het stuur halen en ook andere merken komen steeds dichterbij autonoom rijden. Ook het Amerikaanse General Motors Corporation gelooft dat dit te toekomst is en wil in 2019 zelf al met auto’s komen die helemaal geen stuur of pedalen meer hebben.

Het gigantische autobedrijf is na Volkswagen en Toyota de grootste producent ter wereld. Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC en Holden vallen allemaal onder de paraplu van general Motors. Vooral op de Amerikaanse markt is het bedrijf een grote speler en dus is de North American International Auto Show voor hen een belangrijk moment. Dit is hun thuiswedstrijd. Hier moeten ze knallen en dat gaan ze doen met de nieuwe Chevrolet Bolt Cruise AV.

Volledig autonoom rijden

Waarom juist deze familie auto centraal staat en niet iets stoers, zoals een nieuwe Camaro, is best logisch. Deze nieuwe versie van de Bolt gaat autonoom rijden namelijk naar een hoger niveau tillen. Zoals je kunt zien in bovenstaande video heeft deze bolide namelijk geen stuur en geen pedalen. Het enige wat jij als bestuurder hoeft te doen is je bestemming invullen en de radio bedienen. Dat klinkt allemaal als toekomstmuziek, maar volgens General Motors moet hij in 2019 al op de markt komen. We zijn benieuwd.

Reageer op artikel:
Autonoom rijden 2.0! De eerste auto zonder stuur komt in 2019
Sluiten