Audi wordt gefileerd na ‘seksistische’ advertentie met banaan etend meisje

Als je wil opvallen moet je soms het randje opzoeken. Een standaard advertentie gaat niemand onthouden en dus moet je out of the box denken. Dat hebben ze bij Audi ook geprobeerd, maar dat levert de autofabrikant vooral kritiek op. Het Duitse merk promoot de Audi RS4 door middel van een klein meisje die een banaan eet. Opmerkelijk is het zeker, maar het werkt behoorlijk averechts.

De advertentie waarop een klein meisje een banaan eet terwijl ze tegen een Audi RS4 leunt verscheen eerder deze week op Twitter. Daarbij stond als bijschrift: “Lets your heart beat faster – in every aspect. #AudiRS4” Op het eerste oog lijkt het allemaal onschuldig, maar veel mensen denken daar anders over.

Felle kritiek op meisje met banaan

Zo wordt er geroepen dat zowel de rode sportauto van Audi als de banaan een symbool zijn van mannelijke lust. Zij vinden dat je dit soort symbolen niet samen met een kind kan afbeelden. Anderen vinden het überhaupt laag om een kind te gebruiken om auto’s te promoten. Vooral omdat in hun ogen dit soort snelle auto’s juist een groot gevaar zijn voor kinderen.

Zoals wel vaker op Twitter is er ook een tegengeluid. Deze mensen vinden dat we niet overal wat achter moeten zoeken. Zij zijn van mening dat juist mensen die dit beeld seksueel suggestief vinden hulp nodig hebben en uit de buurt van kinderen moeten blijven. Kortom, het is weer gezellig in de reacties.

Audi gaat door het stof

Ondanks dat er veel discussie is of dit soort advertenties nu wel of niet kunnen, koos Audi er toch voor om excuses aan te bieden. De autobouwer laat weten dat ze in hun campagne gebruiken van kinderen omdat de auto zo veilig is. Ook laten ze weten dat het nooit hun intentie was om mensen te kwetsen en bieden ze hun excuses aan. Audi zal deze afbeelding niet meer gebruiken in de toekomst en gaat onderzoeken hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren.

Reageer op artikel:
Audi wordt gefileerd na ‘seksistische’ advertentie met banaan etend meisje
Sluiten