Wheels 27 nov 2018 Jan de Raab

Laat Elon Musk het niet horen! Monteur gooit Tesla motor in een Audi S5

Aan auto’s sleutelen kan een leuke hobby zijn. Weet je zelf genoeg van je eigen voertuig, dan kun je leuk besparen op de reparatiekosten. Het wordt echter een heel ander verhaal als je de ene auto volledig gaat upgraden met onderdelen van een andere bolide. Bijvoorbeeld een Tesla motor plaatsen in een Audi S5. Of Elon Musk daar nou heel gelukkig van wordt is een hele andere vraag.

Een Tesla motor in een Audi S5

Even voorstellen: Samuel Polyak, helemaal gek van auto’s en hij heeft er nog verstand van ook. Zo leek het hem een aardig idee op de benzine slurpende Audi S5 motor te vervangen door een Tesla exemplaar. Zo krijg je dus een extreem zuinige Audi. Dat de wagen daarnaast extreem stil is voor een Audi roept natuurlijk de nodige vraagtekens op als de wagen wordt gespot.

De omgebouwde Audi S5 werd gespot door Tesla engineer Richard Benoit. Tijdens het Supercharged Sunday evenement in augustus viel het hem op dat de bewuste Audi wel heel stil was. Niet iets wat je direct zou linken aan een Audi. Uiteraard won de nieuwsgierigheid het van de bewondering en al snel kwam de aap uit de spreekwoordelijke mouw: hier lag een Tesla motor inclusief een battery pack prinsheerlijk onder de motorkap zijn werk te doen. Een Audi met een verrassing dus.

Bewuste keuze of juist toeval

Nu zou je kunnen denken dat het puur toeval is dat Polyak heeft gekozen voor een Tesla motor. Niets is echter minder waar. Het bedrijf van Polyak, PolyKub geheten, houdt zich al langer bezig met het ombouwen van auto’s om ze wat milieuvriendelijker te laten worden. Na de ontdekking van Benoit is de naamsbekendheid van PolyKub gestaag gegroeid. De ontdekking van de Tesla-Audi werd vastgelegd op film. Je raadt het al, dat bewuste filmpje belandde op Youtube en dus loopt de inbox van het bedrijfje aardig vol met verzoeken om een nep-Tesla.

Hands on with Worlds First Tesla Powered Audi!

Rich rebuilds here Checking out the world’s first tesla swapped audi S5! Sam and Ervin www.Polykup.com APXBoston: http://apxboston2018.eventbrite.com/ use code “RICHREBUILDS” to save $5 Should you desire to support this channel please donate to https://www.paypal.me/princeofthehouse & https://www.patreon.com/RichRebuilds Crypo Currency Donations: https://1upcoin.com/donate/youtube/richrebuilds Tesla Referal Code: http://ts.la/richard52167 Our Store: https://shop.spreadshirt.com/richrebuilds/ E-mail: [email protected] Mailbox: P.O.

Extra inkomsten

Of ontdekking gevolgen heeft voor Tesla is nog niet bekend, het is echter niet uitgesloten. Zo zou Elon Musk kunnen overwegen om de Tesla motoren gewoon te verkopen als losstaand product. Het zou zo maar een aardige inkomstenbron kunnen worden. Want laten we eerlijk wezen, van geld verdienen is mijnheer Musk niet echt vies. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat hij vol overtuiging de productiecapaciteit van Model 3 wil opschroeven naar 7.000 exemplaren per week. Inderdaad, duizend vierwielers per dag. Dat wordt overwerken dus.

Die Model 3 is trouwens een echt racemonster. Zo won de nieuwe Tesla onlangs een prestigieuze race, maar werd gediskwalificeerd om de meest bizarre reden. Benieuwd waarom hij geschrapt werd in de eindnotering? Klik dan hier.

Want

Reageer op artikel:
Laat Elon Musk het niet horen! Monteur gooit Tesla motor in een Audi S5
Sluiten