Wheels 9 okt 2018 Marlon Labrie

Droom occasion: Audi RS6 met maar liefst 1000 PK!

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wilt rijden.

Vorige week donderdag behandelde we al een extreem dikke Audi RS6 en daar doen we vandaag een schepje bovenop. We hebben weer een heerlijke bolide gevonden die onze Duitse auto vrienden van Audi op de kaart hebben gezet. We hebben namelijk (misschien wel) de bruutste Audi RS6 die in Nederland staat voor je gevonden. Deze exquise bolide heeft maar liefst 1.000 trappelende paardjes onder de motorkap en zit binnen drie seconden op 100 kilometer per uur! Naast zijn performance is deze monsterlijke auto ook nog een lust voor het oog.

Een beest van een Audi RS6

Deze bijzondere RS6 900 R heeft een motorvermogen van 1000 pk, zo is die natuurlijk niet uit de fabriek komen rollen. De Audi RS6 is ge-upgrade. Tuningbedrijf DTMobility heeft de V8 wat extra turbo’s en een methanol injectie gegeven om het PK tot 1000 te laten komen. Om het geluid van de motor tot zijn recht te laten komen, zit er een heel fijn Akrapovich uitlaatsysteem onder. De uit 2017 afkomstige bolide is begrensd op een topsnelheid van 340 kilometer per uur! Dat is hard zat natuurlijk voor op de A12. Naast zijn vermogen ziet de auto er van binnen prachtig uit. Ontzettend mooie lederen bekleding, sportstoelen en een prachtig dashboard. Alles zit erop wat je nodig hebt.

Een perfecte mix van luxe, ruimte (het blijft een station) en natuurlijk de brute kracht die de Audi kan leveren. Kortom een sterk staaltje Duitse techniek waarbij je accuut van gaat kwijlen als je hem ziet en hoort.

Wil je deze bolide meenemen? Helaas dat is niet meer mogelijk. De auto is echt net verkocht en zal de Nederlandse snelwegen verslinden met zijn nieuwe gelukkige eigenaar. Of we de bolide hadden kunnen betalen? Dat denk ik niet, de wagen kostte je een kleine 198.000,- euro. Net iets te veel. De bolide stond te koop bij Novus Auto en zal waarschijnlijk nog een geringe tijd op de website blijven staan, toch leuk om de specificaties te bekijken. Meer informatie over de uitzonderlijk gave bolide vind je hier.

Meer tweedehands auto’s

Dit gaat hem dan qua prijs misschien niet worden, maar een tweedehands Audi S-model past mogelijk wel binnen je budget. Wij hebben er drie gevonden die je nog geen 24k kosten. Je vindt ze hier. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden.

Novus Auto

Reageer op artikel:
Droom occasion: Audi RS6 met maar liefst 1000 PK!
Sluiten