Redactie
Redactie Cars 10 feb 2017

De nieuwe Audi RS3 is een ware sportwagen killer

De nieuwe Audi RS3 is onthuld en iedereen met een dure sportwagen moet zich ernstig zorgen maken: met een ‘instap’ Porsche 911 maak je bij het stoplicht namelijk geen kans tegen deze Duitse compacte hatchback op steroïden.

De Audi RS3 beschikt over ‘s werelds sterkste vijfcilinder motor ooit gebouwd in een productiewagen. Hoe knap dat is, realiseer jij je pas als je dit vergelijkt met veel grotere motoren uit veel duurdere sportwagens.

Neem nu een gloednieuwe Porsche 911 met z’n 3.0 liter zescilinder: die is goed voor 370 pk. Of wat dacht je van een Jaguar F-Type? Ook voorzien van een 3.0 liter motor. In dit geval een V6 met 340 pk. Daar gaat de nieuwe Audi RS3 met z’n bescheiden 2.5 liter vijfcilinder dus overheen. En niet zo’n beetje ook: deze hot hatch is goed voor maar liefst 400 pk. Met een stoplichtsprintje van 0-100 km/u in 4.1 seconden laat-ie zowel de 911 (4.4 seconden) als de F-Type (5.3 seconden) riant achter zich. En we hebben het hier over een A3’tje hè!

Geheel in goede Audi-traditie wordt deze über A3 geleverd met vierwielaandrijving met een variabele krachtverdeling. Het is dus evenzoveel een racekanon als een rallykanon. Beest! Oh ja, hij houdt het voor gezien bij 250 km/u, maar wie een beetje extra centjes naar Audi overmaakt, krijgt een Audi RS3 met een top van 280 km/u.

Reageer op artikel:
De nieuwe Audi RS3 is een ware sportwagen killer
Sluiten