Bizar! Elektrische Audi RS3 rijdt 210 km/u in z’n achteruit en breekt record

Stel je voor: je rijdt op de Duitse Autobahn en het is rustig. Je besluit om het gas wat dieper in te drukken en gooit de cruise control op 180 km/u. Opeens zie je wat in je spiegel aankomen. Een hele dikke Audi RS3, maar er is iets vreemds aan de hand. Het is niet de voorkant die je op je af ziet komen, maar de achterkant. Een paar tellen later knalt hij je in zijn achteruit voorbij. Dat klinkt misschien bizar, maar het kan echt. Zonder trucjes.

Er is namelijk een volledige elektrische Audi RS3 die het wereldrecord achteruitrijden heeft verbroken. Deze loei snelle bolide reed namelijk 210 km/u achterstevoren. Dat deed hij niet met een omgedraaide aandrijving of ander trucje, maar gewoon door hem in de ‘R’ te zetten en gas te geven. Diep respect voor de makers van deze bolide, maar vooral voor Daniel Abt. Deze Formule E coureur zat namelijk achter het stuur bij deze bizarre recordpoging.

De Monsterlijke elektrische Audi RS3

Aan hem was de taak om 1.200 trappelende elektrische paarden onder controle te houden. Deze enorme berg vermogen wordt geleverd door maar liefst vier door Abt Schaeffler ontwikkelde FE01 Formule E motoren. Voor ieder wiel eentje dus. Hierdoor ligt niet alleen de topsnelheid ongekend hoog, maar is ook de acceleratie van een ongekend niveau. Om dat te bewijzen, nam deze elektrische Audi RS3 het op tegen een Porsche GT2

De race tegen de Porsche GT2 begint op 7:21.

210Km/h RÜCKWÄRTS | Der Weltrekord! | Daniel Abt

Wir fahren 210km/h rückwärts und knacken den Weltrekord mit dem 1200PS S4eP. Viel Spaß 🙂 Kanal abonnieren & Glocke aktivieren!

De Porsche GT2 mocht gewoon in z’n vooruit rijden en naast hem staat de Audi achterstevoren. Zoals je in bovenstaande video kunt zien, legt de Porsche het af tegen de Audi. Een ongekende prestatie en vergeet niet dat de RS3 nog sneller is wanneer hij gewoon de goede kant op rijdt. Dit statisch geladen monster zit namelijk binnen zeven seconden op 200 km/u. Bizar!

Electrek

Reageer op artikel:
Bizar! Elektrische Audi RS3 rijdt 210 km/u in z’n achteruit en breekt record
Sluiten