Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 11 sep 2017

Audi gaat uitpakken op de IAA en tilt autonoom rijden naar een hoger niveau

Aankomende donderdag begint in Frankfurt één van de belangrijkste autobeurzen ter wereld, namelijk de IAA. Gedurende tien dagen komen alle grote bedrijven die zich bezighouden met vier wielen, hier samen om hun nieuwste waren te tonen. Voor Audi is dit een thuiswedstrijd en dus gaan de Duitsers alles uit de kast halen om te imponeren.

Met de slogan ‘voorsprong door techniek’, schep je hoge verwachtingen op technologisch gebied. Audi kan dus niet anders dan de toekomst tonen tijdens de beurs. Ze gaan dit doen met een fonkelnieuwe SUV-Coupé. Hoe hij precies gaat heten en wat hij visueel gaat doen, is nog in nevel gehuld. Tot nu toe moeten we het doen met twee schetsen.

Slapen achter het stuur

Wat we wel weten over het nieuwe “parade pferd” , is dat hij gebouwd is op de basis van de E-Tron Sportback Concept. Elektrisch rijden is immers de toekomst en daarom krijgt de nieuwe bolide drie elektromotoren die gezamenlijk voor vijfhonderd pk gaan zorgen. Tot zover nog niets wereldschokkends, maar we hebben het nog niet over de automatische piloot gehad.

Zelfrijdende auto’s zijn, vooral dankzij Tesla, aan een opmars bezig. Audi kan niet achterblijven en gaat zelfs twee stappen verder dan de auto’s van Elon Musk. Waar Tesla nog op niveau twee zit, gaat de nieuwe bolide van Audi naar niveau vier. Dit wil zeggen dat de auto in nagenoeg iedere situatie zichzelf kan redden. Alleen bij extreme weersomstandigheden moet je het stuur in handen nemen.

#breakout

#breakout @ #AudiIAAStay tuned!——————————-Combined fuel consumption in l/100 km: 12.6 – 12.4 (19.0 – 18.7 US mpg); combined CO2 emissions in g/km: 286 – 283 (460.3 – 455.4 g/mi) // Figures depend on the body variant; www.audi.de/DAT-Hinweis

Geplaatst door Audi Sport op vrijdag 8 september 2017

Nieuwe RS4 en unieke R8

Dankzij Audi kun je straks dus echt een dutje doen achter het stuur, maar toch willen de techneuten meer. Zo staat er op de IAA ook een conceptmodel die voorzien is van het vijfde niveau. Dit is het hoogste niveau van autonoom rijden. In dit geval hoef je alleen nog maar in te stappen en de eindbestemming in te vullen. De auto doet de rest.

Naast al deze toekomstmuziek speelt Audi ook een meer hedendaags deuntje. Zo zal de gloednieuwe RS4 Avant aanwezig zijn en kunnen bezoekers een achterwielaangedreven R8 aanschouwen. Dit is opvallend, want normaliter zijn alle sportieve modellen van het merk uitgerust met Quattro-aandrijving. Het is dus heel uniek dat ze nu voor rear wheel drive gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Audi gaat uitpakken op de IAA en tilt autonoom rijden naar een hoger niveau
Sluiten