Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 5 feb 2019

Droom occasion: zuinige, snelle en stijlvolle Audi A3 E-Tron 1.4 TFSI

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Een jonge hybride Audi A3 voor 31.999 euro

Dat een goede tweedehands jaloersmakend mooi kan zijn, weet je ondertussen wel. Deze keer hebben we wederom een uniek exemplaar weten te spotten: de AudiA3 E-Tron 1.4 TFSI. Deze occasion is een zogenaamde plug-in hybride, niet volledig elektrisch, maar wel met het genot van een elektrische optie.

Deze Audi A3 heeft nog geen 10.000 kilometer op de teller staan en is amper drie jaar oud. De jonge leeftijd en de bijbehorende specificaties zorgen wel voor een wat hogere vraagprijs, namelijk 31.999 euro. Voor dat bedrag krijg je wel veel auto met een lage bijtelling van slechts 7%. Financieel gezien is het dus een zeer voordelige wagen.

In 7.6 seconden naar 100 kilometer per uur

Onder de motorkap van deze Audi A3 vinden we een optimaal onderhouden vier cilinder motor. De conventionele krachtbron heeft gezelschap van de elektromotor die goed is voor en gezamenlijk zijn ze goed voor 204 PK en 350 Nm.

Daarmee accelereert De Audi in 7.6 seconden naar 100 kilometer per uur en haalt het een topsnelheid van 222 kilometer per uur. Ruim voldoende voor de Nederlandse snelwegen. De hybride Audi A3 reageert dankzij het koppel van de elektromotor zeer vlot op ingevingen via het gaspedaal. Handig voor tussenacceleraties.

Niet vergeten op te laden

Het verbruik is op basis van de opgave door de fabrikant bijzonder laag: 1.5 liter per 100 kilometer. Uiteraard is dat puur theoretisch, in de praktijk zal je dat waarschijnlijk niet halen, tenzij je de eerste 50 kilometer standaard elektrisch rijdt. Daarbij moet wel aangetekend worden dat als je elke dag zo’n 200 – 300 kilometer verrijdt, je dit lage verbruik niet zult halen.

Gemiddeld genomen zal je echter ‘slechts’ 70 kilometer per dag rijden en dan is het opgegeven verbruik vrij realistisch. Vergeet in ieder geval niet om de wagen regelmatig op te laden, anders gaat het voordeel van het elektrisch rijden volledig verloren. Voor de prijs van net geen 32.000 euro koop je dus een mooie wagen waar je nog jaren plezier van zult hebben. Je vindt hem hier bij de automobielfabriek.

Meer toffe droom occasions zien? Klik dan hier.

Automobielfabriek

Reageer op artikel:
Droom occasion: zuinige, snelle en stijlvolle Audi A3 E-Tron 1.4 TFSI
Sluiten