Wheels

Hier is de Red Bull / Aston Martin Valkyrie hypercar (maar worden wij er blij van?)

Met een ehm, functioneel uiterlijk

Man man man wat keken wij er naar uit: de komst van de joint venture hypercar van Aston Martin en Red Bull. Al maanden worden wij lekker gemaakt met foto’s en geruchten, maar nu is het eindelijk zo ver: dit is de productieversie, de Aston Martin Valkyrie. En laten we maar met de deur in huis vallen: wij zijn een beetje teleurgesteld. Wat jij?

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom wij een beetje teleurgesteld zijn. Welnu: dit is hoe de auto eruit zou komen te zien:

Althans, dat is wat ons de hele tijd werd voorgeschoteld. De productieversie, hij gaat Aston Martin Valkyrie heten, ziet er zo uit:

Aston Martin Valkyrie

Laten we het nu maar gewoon zeggen: het is eigenlijk best een lelijke auto geworden, zeker als je ‘m vergelijkt met de conceptversie. Maar, niet getreurd: elk aspect van zijn uiterlijk staat in het teken van presteren. De gekke vormen en welvingen zijn dan ook door meesterontwerper Adrian Newey bedacht om zo veel mogelijk downforce en een zo goed mogelijke aerodynamica te genereren. Het is ‘m vergeven.

Aston Martin Valkyrie

De specs zijn nog niet vrijgegeven. Als de geruchten kloppen, krijgt-ie meer dan 1.000 pk en sprint-ie – let op – van 0 naar 320 km/u én weer terug naar 0 in slechts 15 seconden. Mocht je desondanks geen fan zijn van deze hypercar, wellicht is dit exemplaar van Nederlandse bodem dan iets voor jou.

17-07-2017 - Redactie