Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 20 jun 2019

Aston Martin Valhalla: de nieuwe supercar van James Bond

Aston Martin heeft de nieuwe supercar ‘AM-RB 003’ gepresenteerd, evenals de naam. Dit is de Aston Martin Valhalla, zeer vermoedelijk de nieuwe wagen van James Bond in Bond 25.

Wat is James Bond zonder futuristisch uitziende wagen? Inderdaad, helemaal niks. Een beetje geheim agent moet zich toch razendsnel kunnen verplaatsten, bovendien moet de vierwieler wel zijn voorzien van een behoorlijk aantal indrukwekkende gadgets. Aangezien we ons niks kunnen voorstellen bij Daniel Craig in een Ford Escort, is het de vraag welke wagen hij gaat besturen. Inmiddels weten we het antwoord: een prachtige Aston Martin met de bijzondere naam ‘Valhalla’.

De supercar van James Bond in Bond 25

Er werd nog niet officieel bevestigd dat 007 in Bond 25 de eerste eigenaar is van de Aston Martin Valhalla, maar de filmpers weet het zeker. This Is Money is een van de vele blogs die meldde dat Daniel Craig deze heerlijke supercar gaat besturen.

Ray Massey on Twitter

Aston Martin names new 200mph hypercar Valhalla – and it will be one of a trio used by @007 in new #JamesBond movie #AstonMartin @astonmartin @AstonMartinWork @AstonMartinPR @AndyatAston @StreetKev @ssproule101 @DavidAdamsUK https://t.co/oErWx9EeKi via @ThisIsMoney

De AM-RB 003 is de tweede supercar van Aston Martin en is het resultaat van de bijzondere samenwerking tussen Aston Martin, Red Bull, en Adrian Newey. De eerste, de AM-RB 001, kreeg uiteindelijk de naam Valkyrie. Zijn opvolger, de AM-RB 002, is een bijzonder verhaal. Niemand weet namelijk wat er met dat model is gebeurd. Zeker is dat die wagen nooit van de band is gerold. De 003 gaat er wel komen, maar op James Bond na moeten vermogende autoliefhebbers toch nog een paar jaar geduld moeten hebben.

Wat betreft de technische specificaties is er weinig spannends aan de Valhalla. De Valkyrie had een V12 motor en de 003 zal genoegen moeten nemen met een twinturbo V6. Dat wordt dus ‘behelpen’. Wat we wel weten is dat er ‘slechts’ 500 exemplaren worden gemaakt van de coupé uitvoering.

Foto’s van de nieuwe Aston Martin Valhalla

james bond
Aston Martin valhalla, james bond, bond 25, supercar
Aston Martin valhalla, james bond, bond 25, supercar
Aston Martin valhalla, james bond, bond 25, supercar

Maak ook kennis met Ana de Armas, de nieuwe bond girl met Cubaanse roots.

Reageer op artikel:
Aston Martin Valhalla: de nieuwe supercar van James Bond
Sluiten