Aston Martin brengt ode aan James Bond met twee bijzondere modellen

Wanneer je James Bond in een auto ziet rijden en het is geen Aston Martin, dan voelt dat toch een beetje onnatuurlijk. ‘S werelds bekendste geheime agent maakte in het verleden wel eens uitstapjes naar andere merken (BMW, Lotus, Ford, etc.), maar 007 hoort gewoon achter het stuur van een Aston Martin. Het Britse merk weet dat als geen ander en komt daarom met een dubbele ode.

De timing is logisch, want eind dit jaar verschijnt de 25e James Bond-film. Ook in No Time To speelt Aston Martin een belangrijke rol. Het Britse merk is namelijk met vier modellen goed vertegenwoordigd in de laatste Bond-film met Daniel Craig. De afzwaaiende 007-acteur zal gaan plaatsnemen achter het stuur van de DB5, V8 Vantage, DBS Superleggera en zelfs de nieuwe hypercar: de Valhalla.

James Bond klassieker in nieuw jasje

Aston Martin en James Bond zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Om die glorieuze samenwerking te vieren komt het Britse automerk met speciale edities van de V8 Vantage en de DBS Superleggera. De eerste is een ode aan de V8 die we nog kennen uit The Living Daylights. In deze Bond-film uit 1987 reed Timothy Dalton in deze klassieker door de sneeuw.

James Bond Aston Martin No Time To Die
De nieuwe en de oude V8 Vantage. (Afbeelding: Aston Martin)
James Bond Aston Martin No Time To Die
Deze gadgets werken overigens niet echt. (Afbeelding: Aston Martin)

Het meest opvallende aan die auto waren toen de gele ski’s op het dak. Die laat Aston Martin nu achterwege, maar kiest wel voor gele accenten. Verder is ook de diffuser aangepast zodat deze meer lijkt op de raketaandrijving uit de film. Deze verwijzing wordt doorgetrokken in het interieur. In de middenconsole vinden we namelijk een bedieningspaneel voor de lasers en raketten.

Aston Martin’s nieuwste Bond-auto

Het resultaat is een prachtige en vooral exclusieve ode. Van de V8 Vantage 007 worden er namelijk maar 100 gemaakt. Dat zijn er overigens vier keer zoveel als dat er van de DBS Superleggera 007 Edition gemaakt worden. Van deze speciale versie van de De GT met 5,2-liter V12 rollen er namelijk slechts 25 van de productieband.

James Bond Aston Martin No Time To Die
De DBS Superleggera 007 Edition. (Afbeelding: Aston Martin)
James Bond Aston Martin No Time To Die
De nieuwe auto van Daniel Craig. (Afbeelding: Aston Martin)

Dichterbij een echte James Bond-auto ga je niet komen. Op alle gadgets na is dit namelijk ook de auto die je gaat zien in No Time To Die. De 007 edition van de DBS Superleggera wordt uitgevoerd in Ceramic Grey en is verder voorzien van de nodige koolstofvezel accenten, 007-logo’s en 21-inch zwarte Y-spaak wielen.

Wachten op James Bond No Time To Die

Aan deze twee exclusieve ode’s hangen wel flinke prijskaartjes. De Britse prijzen staan namelijk op omgerekend 178.000 euro voor de V8 Vantage en 308.000 euro voor de DBS Superleggera. Mocht je er eentje willen aanschaffen, dan kun je niet in je nieuwe Aston Martin naar de No Time To Die premiere. De levering van deze twee Bond-auto’s begint namelijk pas in het eerste kwartaal van 2021.

Lees ook: De nieuwe DB11 AMR van Max Verstappen

Reageer op artikel:
Aston Martin brengt ode aan James Bond met twee bijzondere modellen
Sluiten