Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 7 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin reproduceert DB5 ‘Goldfinger’ mét James Bond-gadgets

Een van de meest iconische auto’s uit de filmgeschiedenis is opnieuw geproduceerd. De nieuwe Aston Martin DB5 ‘Goldfinger’ wordt geleverd met James Bond-gadgets.

Veel critici beschouwen Goldfinger als de beste James Bond-film. De auto waarin Sean Connery rijdt, is de Aston Martin DB5.

Nieuwe Aston Martin DB5 ‘Goldfinger

Op het eerste gezicht verschilt de auto niet van het reguliere model. De klassieke grijze lak, de aluminium body panels, het stalen chassis. De 4.0 liter zes-in-lijn met drie carburateurs, het vermogen van 290 pk.

Neem je de auto wat beter onder de loep, dan ontdek je een veelheid aan gadgets die normaal gesproken alleen door James Bond gebruikt worden. Zo kun je de bijrijder, mocht die jou wat hebben misdaan, van de bijrijdersstoel lanceren en kun je jouw wapens onder je eigen stoel kwijt in de nieuwe Aston Martin DB5.

Ingebouwde James Bond-gadgets

Maar de echte gadgets waar je als James Bond-fan bij van wordt, zijn de uitschuifbare openingen aan de achterkant waarmee je een rookgordijn of olievlek kunt creëren voor achtervolgers. Je rijbewijs zal dan vermoedelijk ingenomen worden, maar het kan. Net als het laten draaien van de kentekenplaten en het lekprikken van andermans banden met messen. Zelfs de machinegeweren ontbreken niet. En uiteraard beschikt de Aston Martin DB5 ‘Goldfinger’ over uitschuifbaar kogelvrij scherm.

EON Productions, aston martin db5, goldfinger, james bond, gadgets
(Afbeelding: EON Productions)

In totaal zijn er 28 exemplaren van de Aston Martin DB5 ‘Goldfinger’ geproduceerd. Daarvan gaan 25 stuks in de verkoop. Van de overige drie modellen wordt er eentje geveild, gaat er eentje naar EON Productions en eentje naar Aston Martin zelf. Naast Goldfinger was de auto te zien in de James Bond-films Thunderball, Goldeneye, Tomorrow Never Dies, The World is Not Enough en Skyfall.

Check ook: Maak kennis met Ana de Armas, Bond girl in No Time To Die

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Aston Martin reproduceert DB5 ‘Goldfinger’ mét James Bond-gadgets
Sluiten