Redactie
Redactie Wheels 19 sep 2018

We reden in de monsterlijke Aston Martin DB11: een droom die werkelijkheid werd

We mochten weer met een auto op stap, en wat voor één. Deze keer was het tijd om de Aston Martin DB11 V8 te leren kennen in het walhalla voor autospotters en raceliefhebbers; omgeving Nürburg, thuisplaats van de ring. Fotograaf Dennis Wierenga trapte hem op z’n staart en schoot al deze prachtige foto’s. Check ook de Ford Mustang GT 2018 die we eerder mochten rijden. 

Dit artikel is geschreven door gastschrijver en fotograaf Dennis Wierenga.

Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste wit-en-zwart geblokte auto’s van onder meer Mercedes en Porsche zich op de weg lieten zien. Niet al te lang geleden zal ongetwijfeld ook de DB11 hier in camouflage hebben rondgereden. En zelfs in het land van luxe auto’s en exotische concepts zal het spotten van een echte Aston iets unieks zijn geweest. Maar vandaag is het doek eraf en zijn de patronen vervangen door Divine rood.

Een agressieve kerel, met vloeiende lijnen

Wat als eerst opvalt is een grille die meer lijkt te zijn ontworpen om het wegdek op te vreten dan de motor verkoeling te brengen. Een eerste impressie? Agressief. Als je echter de scherpe lijnen doortrekt, zie je dat ze overlopen in een vloeiend geheel met als resultaat één van de meest indrukwekkende fastbacks ooit. Een adembenemend kunststukje dat zelfs in de parkeerstand de indruk wekt dat het in beweging is.

Het interieur voelt vooral luxueus met de gedetailleerde en in het oog springende panelen die in scherp contrast staan met de fantastische rode bekleding. Het enige minpuntje is wellicht het besturingspaneel dat in vrijwel geen enkele auto futuristisch of luxueus aanvoelt.

Aston Martin DB11

Een prachtige V8

Naast dat deze editie van de DB een pareltje is, is de DB11 ook een verrassend sportieve maar vooral comfortabele auto en dat is bij de Aston Martins wel eens anders geweest. Zowel in de stad als de omliggende kronkelwegen voelt alles gewoon moeiteloos. De van AMG afkomstige V8 is een pracht van een motor en komt in deze bolide dan ook helemaal tot zijn recht. Bovendien zou het moeten leiden tot de welbekende gründlichkeit. Overigens doen de invloeden van AMG weinig af aan de rijeigenschappen. De DB11 heeft toch een geheel eigen karakter die vooral als soepel en speels mag worden aangemerkt.

Aston Martin DB11

Heb jij drie ton voor de Aston Martin DB11 over?

Daarmee is het meteen een geweldige kandidaat voor “daily driver” mits je aan het prijskaartje van net boven de drie ton kunt voldoen. En tsja, normaal gesproken is dat best veel geld, maar voor dit Engels huzarenstukje is het misschien zelfs wel een koopje. Hij is zó goed. En zó compleet. De Aston Martin DB11 is een auto waarbij het totaalplaatje gewoon klopt. En een plaatje, dat is het zeker. Kijk maar.

Reageer op artikel:
We reden in de monsterlijke Aston Martin DB11: een droom die werkelijkheid werd
Sluiten