Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 27 feb 2020

Stijlbreuk: de Aston Martin DB11 Shadow Edition is volledig zwart

Een paar dagen na de vernieuwde DBX SUV onthult Aston Martin de DB11 Shadow Edition. Opvallend zijn de nieuwe kleuren. Of beter gezegd: het ontbreken van kleur.

De Aston Martin DB11 Shadow Edition, een speciale editie van het bijna drie jaar oude model, komt in het zwart en wit op de markt. De coupé is wit, de cabrio-versie is zwart. Overeenkomstig is het vermogen van 510 pk en 700 Nm aan koppel. Ze zijn alleen beschikbaar met een 4.0 liter twin-turbo V8-motor en dus niet met de V12.

Zwarte Aston Martin DB11 Shadow Edition

Als je aan een Aston Martin denkt, denk je aan een auto in chroomkleur. Maar de DB11 Shadow Edition met uitschuifbaar dak ik zo zwart als het maar kan. Van de grille tot de velgen, van de lak tot het interieur. Zwart. Of zoals Aston Martin het noemt: Onyx Black.

aston martin db11, shadow edition, zwart
aston martin db11, shadow edition, zwart
aston martin db11, shadow edition, zwart

Witte Aston Martin DB11 Shadow Edition

Dan de Aston Martin DB11 Shadow Edition coupe. Die is Stratus White. In het gewoon Nederlands: wit. De velgen, het interieur, het dak en nog wat details zijn zwart. De remklauwen zijn verkrijgbaar in het geel, zwart of rood. Naast de witte versie is er ook nog Divine Red, wat neerkomt op bordeaux rood.

aston martin db11, shadow edition, zwart
devine red, aston martin db 11, shadow edition

De Aston Martin DB11 Shadow Edition kost iets meer dan 200.000 euro en is al vooruit te bestellen. In totaal worden er 300 exemplaren gemaakt, die vanaf 2021 geleverd kunnen worden. Meer informatie vind je hier.

De auto’s van James Bond in No Time To Die

Daniel Craig zal je als James Bond in No Time To Die nog niet zien rondrijden in deze bak. Uiteraard wel in andere modellen van de autobouwer, maar ook in auto’s van andere merken. Bekijk hier de Aston Martins voor de nieuwe Bond-film.

⚫️ Check ook: BMW X6 Vantablack is de zwartste auto ooit gemaakt

Reageer op artikel:
Stijlbreuk: de Aston Martin DB11 Shadow Edition is volledig zwart
Sluiten