Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 1 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Vikings-fan? Check dan snel de epische Assassin’s Creed Valhalla trailer

De geruchten zongen al een tijdje rond, maar nu is het dan eindelijk officieel. Ubisoft komt met een Assassin’s Creed game waarin Vikingen de hoofdrol spelen. Gisteren verscheen de eerste cinematische trailer van Assassin’s Creed Valhalla en daar gaan vooral fans van de serie Vikings heel blij van worden.

In plaats van een korte teaser gaat Ubisoft direct all-in. De trailer duurt namelijk vier minuten en geeft direct een goed beeld van wat je kunt gaan verwachten. Zo zien we dat de game zich af gaat spelen in Engeland. In Assassin’s Creed Valhalla kruip je als speler in de huid van Eivor, een furieuze viking. Hij of zij (je kunt namelijk zelf het geslacht kiezen) is verdreven uit Noorwegen en is op zoek naar een nieuw thuis voor zichzelf en haar/zijn clan.

Leef als een echte viking

Helaas staan ze in Engeland niet te springen om nieuwe buren en dus is oorlog onvermijdelijk. De Saxen trekken onder leiding van koning Aelfred (die je kent uit de serie Vikings) ten strijde tegen de Vikingen. Als Eivor is het aan jou als speler om je volk te beschermen. Hiervoor zul je veel moeten knokken, maar er worden in Assassin’s Creed Valhalla ook nieuwe gameplay elementen geïntroduceerd.

Zo moet je nederzettingen opbouwen om je grondgebied te beschermen en zogenaamde raids leiden om grondstoffen en meer land te vergaren. Ook zijn er dit keer minder bloederige manieren om je invloed te vergroten. Als speler moet je namelijk ook politieke allianties sluiten en andere lastige keuzes maken. Deze hebben invloed op de wereld en dus ook op het leven van Eivor en zijn volk.

Releasedatum Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla belooft een episch avontuur te gaan worden, maar daar moeten we nog wel even op wachten. Zoals je in de trailer kunt zien is de exacte releasedatum nog niet bekend, maar zal de game ergens in het najaar van 2020 gaan verschijnen. Dat betekent dat je de game niet alleen kunt spelen op je PlayStation 4, Xbox One of pc, maar ook op de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X.

Groot Vikings fan? Check dan ook: De serie Vikings krijgt een vervolg op Netflix genaamd Valhalla

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vikings-fan? Check dan snel de epische Assassin’s Creed Valhalla trailer
Sluiten