Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Assassin’s Creed Valhalla – Review: beste game uit de reeks

Met de komst van de Xbox Series X hebben we ook gelijk een aantal nieuwe games. Wanneer je nu de nieuwe spelcomputer in huis zou halen, dan zijn er niet echt veel exclusieve games waarvoor je kunt kiezen. Maar met een game als Assassin’s Creed Valhalla haal je wel gelijk een topper in huis.

Ja, Assassin’s Creed Valhalla is ook speelbaar op de PlayStation 4 en Xbox One. En hoewel die versie goed is, heb je met de nieuwe generatie spelcomputers duidelijke voordelen. Zo draait de game op de Xbox Series X net wat lekkerder. De framerate is hoog en stabiel, de omgevingen zien er goed uit en met name de lichteffecten maken indruk. Maar het grootste voordeel dat je haalt uit het spelen van de game op een Xbox Series X of straks een PlayStation 5 zijn de kortere laadtijden. Wanneer je even gebruik wil maken van fast travel, dan gaat dat ook snel. In een paar seconden sta je dan in een andere plek in de wereld. Dat is echt een flinke verbetering en zorgt er voor dat je veel makkelijker door het avontuur gaat.

Avontuur in Assassin’s Creed Valhalla

En dat avontuur is dik in orde. Assassin’s Creed Valhalla neemt je mee naar de 9e eeuw. Je gaat daarbij aan de slag met Eivor. Dit personage heeft een mannelijke en vrouwelijke versie, maar qua verhaal maakt het eigenlijk niet uit voor welke variant je kiest. Bovendien kun je op elk moment wisselen, wanneer je je geslacht beu bent. Eivor groeit op in Noorwegen. Het is een leven dat draait om eer, kameraadschap en vooral veel knokken. Wanneer jouw koning op een dag een keuze maakt waar je het niet mee eens bent, reis je met een groot gedeelte van je clan af naar Engeland om daar een nieuw leven op te bouwen.

Een toffe setting (Afbeelding: Ubisoft)

De wereld waarin je terechtkomt is groots en divers. Vanuit je kamp is het mogelijk om plaats te nemen in je boot en daarmee te varen naar verschillende forten en abdijen. Niet om daar gezellig een kopje koffie te drinken, maar om met je Vikingenleger te plunderen. De buit die je daarbij vindt, gebruik je om je dorp te verbeteren. Op die manier heb je een mooi gevoel van voortgang. Maar het is ook mogelijk om te paard of te voet de wereld te verkennen. Daarbij kom je prachtige natuurgebieden tegen, diverse ruïnes uit de tijd van de Romeinen, kleine en grotere steden en alles wat daar tussen in ligt.

Net als een game bij Skyrim, en eigenlijk de laatste twee games uit de reeks, is er altijd wel een punt op de map waar je naar toe kunt gaan. Soms kom je daarbij in een graftombe terecht met prachtige schatten, terwijl je de andere keer een interessant personage ontmoet die je een kleine quest geeft. Daarmee is dit een game die je echt heel lang weet te boeien.

Vechtsysteem is top

Een ander sterk punt van Assassin’s Creed Valhalla zit hem in het vechtsysteem. Die is echt uitstekend. De klappen die je uitdeelt komen goed aan en je moet voor verschillende vijanden verschillende tactieken gebruiken. Iemand die een schild draagt, val je met een zware aanval aan om zo het schild te breken. Kom je echter een vijand met een speer tegen? Dan moet je naar achteren springen wanneer deze aanvalt en counter je daarna om hem te verslaan. En dan heb je ook nog de verschillende sterke vijanden en eindbazen. Er is echt genoeg om enthousiast van te worden.

Knok er op los (Afbeelding: Ubisoft)

Voltooi je quests of versla je vijanden? Voor alles wat je in de game doet krijg je XP. Daarmee ga je in levels omhoog en verdien je skillpoints. Deze kun je in een uitgebreide skilltree inzetten. Sommige van de upgrades geven je extra health, aanvalskracht of meer effectiviteit met je pijl-en-boog. Andere geven je extra vaardigheden. Denk daarbij aan de mogelijkheid om loot automatisch op te pakken of te springen op een vijand die al op de grond is gevallen. Het is een systeem dat duidelijk is en voldoening geeft.

Uitgebreide review Assassins Creed Valhalla?

Assassin’s Creed Valhalla is daarmee een game die echt veel biedt en waarvan het merendeel zeer de moeite waard is. Wil je een nog uitgebreidere review lezen over de game? Check dan deze bij onze collega’s van Want. De game is nu beschikbaar voor alle belangrijke platformen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Assassin’s Creed Valhalla – Review: beste game uit de reeks
Sluiten