Redactie
Redactie Films & Series 23 juni 2017

Gaming Manners: Arms is een boksgame die zeer de moeite waard is

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Arms voor de Nintendo Switch. 

Ondanks  het gebrek aan games, is de Switch een console waar we van houden. Zeker wanneer het wat warmer is en je lui bent, is het een ideaal ding. Lekker in de tuin op de bank liggen met een parasol die voor schaduw zorgt en gamen maar.

Zoals gezegd ontbreekt het nog aan een groot aanbod van games. Met Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe heb je twee musthaves, maar buiten dat is het rustig. Gelukkig is onlangs Arms uitgekomen. Hoewel de game niet in hetzelfde rijtje als de eerder genoemde games past, is het een titel waar we ons enorm mee hebben vermaakt.

Boksen

Arms is een boksgame, waarbij je aan de slag gaat met één van de tien beschikbare personages. Er zit echter een flinke twist aan de game. Naast het vrolijke stijltje, hebben de personages in de game de beschikking over een arm die meters kan uitschuiven. Op die manier kun je een tegenstander op een grote afstand raken.

Indien je dit doet, ben je wel kwetsbaarder. Je verdediging is er dan even niet, waardoor de kans zeer groot is dat jij een klap te incasseren krijgt. Net als bij het echte boksen ben je zodoende continu op je hoede en probeer je de tegenstander zo goed mogelijk te lezen.

Niet het echte werk

Tegelijkertijd is het ook weer anders dan echt boksen. Zo kun je de tegenstander bijvoorbeeld vastgrijpen als hij alles blockt en op die manier wat schade uitdelen. Daarbij zijn er diverse power ups die zo nu en dan in de arena verschijnen en de potentie hebben om de uitkomst van het gevecht te doen kantelen. En dan heb je tot slot nog speciale aanvallen, waarmee je in een korte tijd heel veel schade kunt aanrichten.

De personages hebben allemaal hun specifieke vaardigheden en kun je per ronde uit drie soorten armen kunt kiezen, waarbij elke arm-soort weer voor- en nadelen heeft. Op die manier is de game, zeker wanneer je het online tegen wildvreemden speelt, er eentje waarbij elk potje weer anders is.

Wat we alleen wel missen is dat de game qua modi niet zoiets heeft als een storymodus. Arms is echt een game om online te spelen en daar de lol uit te halen. Puur in je eentje tegen de computer is het een titel waar je op een gegeven moment wel op uitgekeken raakt. Arms is nu beschikbaar op de Nintendo Switch.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Arms is een boksgame die zeer de moeite waard is
Sluiten