Media 19 feb 2019 Thomas Aalderink

Gerucht: deze acteur is in vergaande gesprekken om de nieuwe Batman te worden

Het duurt nog dik tweeënhalf jaar, maar de nieuwe Batman film is nu al een belangrijk gespreksonderwerp in de filmwereld. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat de hoofdrolspeler nog onbekend is. Ben Affleck hing zijn cape aan de wilgen en dat betekent dat er een nieuwe bewoner van de batcave moet komen. Volgens geruchten is de studio al in vergaande gesprekken met Armie Hammer.

Hoewel deze naam voor velen als een verrassing zal komen, is het eigenlijk best logisch. Armie Hammer was een jaar of tien geleden namelijk al dichtbij deze rol. De Amerikaan zou de gevleugelde wreker gaan spelen in een superheldenfilm van George Miller. Dit project, genaamd Justice League Mortal, zat al in een behoorlijk vergevorderd stadium. De pre-productie was al begonnen en de kostuum lagen klaar. Helaas zorgden stakende schrijvers en financiële problemen ervoor dat Armie het pak nooit daadwerkelijk mocht dragen.

Armie Hammer wordt de nieuwe Batman, of toch niet?

Dat gaat volgens Revenge of The Fans nu dus alsnog gebeuren. De website heeft bekend gemaakt dat Armie Hammer bezig is met de allerlaatste gesprekken en dat het dus al bijna rond is. Toch klinkt er ook een fel tegengeluid. Umberto Gonzalez van The Wrap heeft laten weten dat zijn bronnen iets heel anders zeggen. Hij heeft naar eigen zeggen contact gehad met de studio en zij ontkennen dat er gesprekken zijn geweest.

Armie Hammer:
Batman Armie Hammer

De voornaamste reden dat Armie Hammer geen serieuze kandidaat zou zijn, is zijn leeftijd. Regisseur Matt Reeves heeft laten weten dat zijn nieuwe Batman niet te oud mag zijn. De Batman-film die in 2021 gaat verschijnen, draait namelijk om de jongere jaren van Bruce Wayne. Vreemd genoeg heeft Matt Reeves zelf laten weten dat hij Jake Gyllenhaal (38 jaar) wel ziet zitten, maar hij is zes jaar ouder dan Hammer (32 jaar).

Andere kanshebbers

Het is dus nog maar de vraag hoe bepalend de leeftijd van de acteur uiteindelijk gaat zijn. Zo wordt ook Richard Madden als goede kanshebber gezien, maar volgens de bookmakers is een andere Game of Thrones acteur de grote favoriet. Klik hier om te ontdekken wie dat is. Keuze is er in ieder geval genoeg, want ook deze negen acteurs zijn zeer geschikt voor de rol.

Complex

Reageer op artikel:
Gerucht: deze acteur is in vergaande gesprekken om de nieuwe Batman te worden
Sluiten