Record-oproep Arjen Lubach krijgt vervolg: Eva Jinek is aan boord

Afgelopen zondag liet Arjen Lubach opnieuw Twitter exploderen. Net als een jaar geleden probeerde de Zondag met Lubach-host om EU-commissaris Stella Kyriakides te bereiken. Het doel is niet veranderd. Arjen Lubach wil nog steeds dat er een andere methode komt voor het meten van de schadelijkheid van sigaretten. Geen gemakkelijke strijd, maar hij staat er dit keer niet alleen voor. Eva Jinek wil hem wel helpen.

In de Zondag met Lubach-uitzending van afgelopen weekend was er ruim aandacht voor de zogenaamde Eurokloof. Dit is het enorme gat tussen de Europese burgers en de Europese politiek. Het interesseert mensen amper iets wat er Brussel gebeurt. Hierdoor is er ook in de media een stuk minder interesse voor deze politieke laag. Volgens Arjen Lubach is dat een slechte zaak, want hierdoor zijn er op dit podium te weinig journalisten die kritische vragen stellen.

Arjen Lubach zoekt opnieuw contact met Stella

Dit betekent dat Eurocommissarissen te weinig gedwongen worden om na te denken over wat er speelt onder het volk. Het voorbeeld dat Arjen Lubach voor de tweede keer aanhaalt, is de methode die gebruikt wordt voor het meten van sigaretten. De huidige methode die toegepast wordt, is zeer populair bij de tabaksgiganten. Dat is natuurlijk geen goed teken, en dat terwijl er volgens Arjen Lubach een veel betere methode al klaar is voor gebruik.

Toch wil EU-commissaris Stella Kyriakides daar niet over in gesprek. Vorig jaar liet ze weten geen behoefte te hebben om reageren op het item in Zondag met Lubach. Stella was zelf vrij kritisch over de actie en noemde het misleidend. Arjen Lubach zou de indruk wekken dat een andere meetmethode de veiligheid van tabaksproducten verbetert, maar dit is volgens haar niet waar. Velen zijn het daar niet mee eens, waaronder ook de WHO. Zij schreven een flink rapport en waarschuwen voor de gevolgen van de huidige methode

Lubach klopt aan bij Jinek

Daarom probeert Arjen Lubach het opnieuw en wil hij Stella tegenover een kritische journalist zetten. Iemand die zich niet laat afbluffen en durft om door te vragen. Zijn voorkeur gaat uit naar Eva Jinek. Door middel van onderstaande tweet probeert Arjen Lubach in contact te komen met Stella en tegelijk Eva Jinek te polsen. Daar kan hij wel wat hulp bij gebruiken, en dus riep Arjen Lubach kijkers op om deze tweet ook de wereld in te sturen.

Eva Jinek biedt haar hulp aan

Dit werd massaal gedaan en dus liep ook de telefoon van Eva Jinek vol met notificaties. Gelukkig voor Arjen Lubach had ze daar geen probleem mee en biedt ze haar hulp aan. RTL heeft volgens Welingelichte Kringen namelijk laten weten dat Eva graag in gesprek wil met de Europese bewindsvrouw.

Helaas moeten ze daar ook aan toevoegen dat dit wel een lastig verhaal gaat worden. Het tripje van Stella naar de studio van Jinek wordt gezien als een “overbodige reishandelingen” en die worden momenteel met klem afgeraden. Laten we hopen dat hier snel verandering in komt, zodat de actie van Arjen Lubach een vervolg kan krijgen.

Reageer op artikel:
Record-oproep Arjen Lubach krijgt vervolg: Eva Jinek is aan boord
Sluiten