Arjen Lubach steekt de draak met mensen die ‘doorslaan’ in BLM kwestie

De afgelopen periode is er een hoop gebeurd. Vooral rondom corona, maar ook de tweedeling die is ontstaan sinds de dood van George Floyd. Het racismedebat is springlevend. Je kon er de afgelopen weken niet omheen. Een positieve ontwikkeling. Er moet namelijk wel echt wat gaan veranderen, maar we moeten ook oppassen dat we niet doorslaan. Iet wat we volgens Arjen Lubach wel aan het doen zijn.

De presentator van Zondag met Lubach zette onlangs namelijk een pittige tweet online. Deze kwam als reactie op het nieuws rondom de Amsterdamse nachtclub De School. Er er is namelijk een groep die wil dat de directie van De School aftreedt. Reden daarvoor is een bericht dat De School op het hoogtepunt van de Black Lives Matter-protesten op hun Instagram zette.

Arjen Lubach reageert op ophef rondom De School

Op het eerst oog een doodnormaal bericht waarin bekendgemaakt wordt dat het restaurant van De School weer open mag. De ophef ging dan ook niet over wat er wel in het bericht stond, maar over iets dat ontbrak. De Amsterdamse nachtclub maakte geen statement tegen racisme. Veel volgers hadden dat wel verwacht omdat De School zelf stelt dat ze diversiteit hoog in het vaandel hebben staan.

De kritiek zorgde ervoor dat De School niet anders kon dan haar excuses aanbieden. Toch is dat in de ogen van sommigen niet genoeg en zo blijft de roep om het aftreden van de directie bestaan. Tot grote ergernis van Arjen Lubach. De comedian/presentator gaat er op Twitter, net als in Zondag met Lubach, hard tegenin.

In zijn tweet vergelijkt Arjen Lubach de situatie van De School met zijn bakker. Op deze manier maakt hij duidelijk wel klaar te zijn met alle ophef rond De School. Arjen Lubach heeft de tweet verder niet toegelicht, maar je kunt hieruit wel opmaken dat de directie van De School in zijn ogen niet hoeft op te stappen en dat we nogal aan het doorslaan zijn.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat Arjen Lubach buiten het seizoen van Zondag met Lubach in opspraak komt. Eind april maakte de presentator een onschuldige grap over prinses Ariane en werd er ook behoorlijk fel gereageerd.

Reageer op artikel:
Arjen Lubach steekt de draak met mensen die ‘doorslaan’ in BLM kwestie
Sluiten