Arjen Lubach reageert met serieuze tweet op overvolle ziekenhuizen

Arjen Lubach is het hele jaar door kritisch. In Zondag met Lubach kijkt hij met een scherpe blik naar alles wat er gebeurt in de wereld, maar altijd met een knipoog. Het is tenslotte een satirische nieuwsshow. Toch zijn er ook zaken waar zelfs Arjen geen geinige draai aan kan/wil geven. Zo bleek ook gisteren toen hij een serieuze boodschap op Twitter gooide.

Arjen Lubach deelde een tweet van het St Jansdal ziekenhuis. Hierin is te lezen dat ze vol zijn. Er is geen bed meer vrij op de verpleegafdeling en de spoedeisende hulp ligt vol met Covid-19 patiënten. Om die reden besloot St Jansdal gisteren om de deuren tijdelijk te sluiten voor nieuwe patiënten. Een ingrijpend besluit en voor Arjen Lubach reden om enige frustratie te uiten.

Lubach reageert op overvolle ziekenhuizen

Zoals gezegd deelde de host van Zondag met Lubach het bericht van St Jansdal, maar voegde daar ook nog wat aan toe. Een boodschap voor al die mensen die het nog steeds niet zo nauw nemen met de regels. De mensen die ondanks de lockdown gewoon met grote groepen samenkomen en zo van onze zorg een hogedrukpan maken. Je kunt het met heel veel maatregelen niet eens zijn, maar feit is dat de ziekenhuizen vol liggen. Dus neem je verantwoordelijkheid. Dat lijkt ook wat Arjen Lubach duidelijk te willen maken.

Arjen Lubach tweet dit overigens vanuit een stoel met zijn been omhoog. De Zondag met Lubach-host heeft namelijk een breuk opgelopen en zit in het gips. Geen lekker uiteinde van het jaar. Zeker niet omdat hij ook nog een prestigieuze prijs aan zijn neus voorbij zag gaan. Mark Rutte werd uitgeroepen tot Taalstaatmeester van 2020. Gelukkig pakte Arjen Lubach op de valreep van 2020 nog wel een andere mooie prijs.

De best gelezen artikelen

En dat is nog niet alles. Arjen Lubach staat namelijk ook bovenaan bij Manners. Eén van de artikelen die wij over hem schreven, is namelijk het meest gelezen artikel van het afgelopen jaar geworden. Benieuwd waar dat over ging en welke artikelen er nog meer door jullie massaal gelezen zijn? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Arjen Lubach reageert met serieuze tweet op overvolle ziekenhuizen
Sluiten