Jan
Jan Stuff 20 feb 2019

ARIV: het antwoord van General Motors op de elektrische fiets

Nederland is een fietsland bij uitstek. Ruim 99.1% van alle inwoners bezit een fiets. In geen enkel land zijn er zoveel fietsen, reden voor General Motors om ook in de markt voor de elektrische fiets stappen. Onder de merknaam ARIV gaat GM de strijd aan met de gevestigde namen. Of dat helemaal van de grond gaat komen is even afwachten, maar lef hebben de maan van GM wel.

Opvouwbare elektrische fiets van GM

Behalve Nederland zullen ook België en Duitsland kennis kunnen maken met een hele bijzondere e-bike. De eerste twee modellen van het merk ARIV, genaamd ‘Meld’ en ‘Merge’, worden aangedreven door een compacte electromotor die ondersteuning biedt tot 25 kilometer per uur met een bereik van circa 60 kilometer. Niks bijzonders dus, ware het niet dat het ‘Merge’ model elektrische fiets van GM met name geschikt is voor de reiziger. Het is namelijk een elektrische vouwfiets.

Het minder voor de hand liggende ontwerp is in feite logisch. Zowel in Nederland als België en Duitsland is het gebruik van het openbaar vervoer gemeengoed. Neem daarbij dat de infrastructuur van alle drie de landen zich uitstekend lenen voor leuke fietstochten en je hebt een succesvol concept in handen. Slimme jongens daar bij GM. Overigens beschikken beide modellen over identieke specificaties. Is een vouwfiets dus niet echt je ding, dan is de ‘Meld’ een leuk en waardig alternatief.

Elektrische fiets

Inclusief ARIV-app

Wat je mag verwachten van een standaard elektrische fiets zal je ook aantreffen op de e-bikes van ARIV. Zo zijn beide modellen voorzien van LED-verlichting aan de voor- en achterzijde, geïntegreerde USB-poorten om de smartphone op te laden op te laden, en uiteraard ontbreekt de ARIV-app niet om de smartphone te gebruiken als een bedienings- en informatiescherm.

Haal de fiets in Duitsland met 50 euro korting

Mocht je er nu al aan denken om de elektrische fiets van GM  aan te schaffen, wacht dan even. Zowel de ‘Meld’ als de ‘Merge’ zullen pas vanaf het tweede kwartaal leverbaar zijn. Ben je daarnaast van plan om deze elektrische fiets met korting te gaan scoren, reis dan even af naar Duitsland, daar krijg je namelijk 50 euro korting op de aanschaf. Voor degenen die het echt willen weten: een ARIV elektrische fiets is zeker geen budget optie. De ‘Meld’ gaat namelijk 2800 euro kosten. Wil je dezelfde fiets op kunnen vouwen, reken dan op een meerprijs van 600 euro.

Jalopnik

Reageer op artikel:
ARIV: het antwoord van General Motors op de elektrische fiets
Sluiten