Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

5 redenen om de Nederlandse serie Ares op Netflix te kijken

Er staat een nieuwe Nederlandse serie op Netflix. Ares heeft het genre horror, speelt zich af in Amsterdam en beschikt over een aanstormend talent in de hoofdrol. 5 redenen om de serie, gemaakt door regisseurs Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn, te kijken.

De Nederlandse Netflix Original gaat over Jacob (Tobias Kersloot) en Rosa (Jade Olieberg), die gerekruteerd worden voor een studentenvereniging in Amsterdam. Ares blijkt alleen geen doorsnee elitaire vereniging, maar een duister genootschap. Rosa is een intelligent meisje uit een gezin met problemen, die haar toevlucht zoekt in een omgeving waarvan ze nog geen weet heeft hoe die in elkaar steekt. We hebben de eerste afleveringen gekeken, dus een volledige recensie is dit nog niet.

1. Jade Olieberg als Rosa

Jadie Olieberg was als klein meisje al te zien in Van God Los (2011), studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en was te zien in nog een aantal Nederlandse producties. Ares wordt haar grote doorbraak, dat durven we wel te stellen. Het natuurtalent straalt er van alle kanten af. Ze acteert geloofwaardig, je voelt je direct verbonden met de actrice en ze kan spreken met haar ogen. Hier gaan we nog veel van horen en zien.

ares, nederlandse serie, netflix, kijken, jade olieberg, redenen, horror
Lisa Smit en Jade Olieberg spelen een prominente rol in Ares (Afbeelding: Netflix)

2. Cast vol Nederlands talent

Naast Jade Olieberg als Rosa is er nog een blik Nederlands talent opengetrokken voor de Netflix Original. Wel eens verfrissend dat een Nederlandse serie niet weer dat inmiddels voorspelbare feest der herkenning is met altijd maar diezelfde acteurs. Rifka Lodeizen en Hans Kesting zijn de enige écht bekende namen. Ares is een kijkje in de toekomst van het Nederlandse acteursgilde.

3. Amsterdam en de Gouden Eeuw

Dan een kijkreden voor onze internationale lezers, die we vermoedelijk niet zo veel hebben. De Nederlandse serie op Netflix speelt zich af in de Amsterdamse grachtengordel en Ares is een genootschap dat teruggaat tot de Nederlandse Gouden Eeuw. Familieleden staan op Rembrandts Nachtwacht en zo gaat het nog even door. Deze Nederlandse serie zou het zo maar eens beter kunnen doen in andere landen dan in Nederland. Vooral omdat de wat mindere details, die ook in de serie zitten, minder of helemaal niet opvallen voor de kijker in bijvoorbeeld Mexico of Portugal. De Nederlandse serie is in 190 landen te zien op Netflix en heeft daarmee 158 miljoen potentiële kijkers.

4. Acht afleveringen van een half uur

Ares bestaat uit acht afleveringen van een half uur. Een verademing, die korte episodes. De serie heeft een prettig tempo, zonder dat er te snel doorheen wordt geraasd. In vier uren ben je klaar, dus de Netflix-serie is sowieso het proberen waard. Beetje steun aan de Nederlandse filmwereld kan geen kwaad.

5. Drama, horror en mysterie

We zijn er na een paar afleveringen nog niet helemaal uit hoe we de serie raten, maar dat Ares vol zit met drama, mysteries en een vleugje horror is wel duidelijk. We willen de Netflix-serie nu ook afkijken.

? Check ook: 5 redenen om de Nederlandse Netflix-serie Undercover op Netflix te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 redenen om de Nederlandse serie Ares op Netflix te kijken
Sluiten