Pim Jansen
Pim Jansen Architecture 29 jul 2019

Het strandhuis van je dromen is ontworpen door Atelier Monolit

Op zoek naar een huisje aan de kust? Doe dan inspiratie op met dit waanzinnige concept van Atelier Monolit voor een strandhuis. Een architecturale parel om je vingers bij af te likken.

Waar de Nederlandse politie afgelopen week overuren maakte om strandgasten te beboeten voor het illegaal overnachten aan de kust, komt Atelier Monolit met een prachtig alternatief. De architecten Ioan Ralea-Toma en Vlad Andrei Popa ontwierpen het ultieme zomerhuis aan zee, inclusief een zwembad op hoogte met uitzicht op het water en de ondergaande zon.

Strandhuis uit je dromen

De minimalistische en eigentijdse structuur van de woning biedt een optimale woonervaring. Deze bijzondere opzet leidt tot een bijzonder panoramisch uitzicht op het strand met prachtige kamerhoge ramen. Het geheel is gebouwd op een grote betonnen pilaar die als het ware oprijst uit de rotsen onder het huis. Hoewel het op het eerste gezicht niet de indruk wekt dat de pilaar voldoende draagkracht biedt, is de constructie zo ontworpen dat het strandhuis in weer en wind blijft staan.

Atelier Monolit, strandhuis, architectuur
Atelier Monolit

De woning is ontworpen voor natuurminnende mensen die van rust en luxe houden. Op de begane grond vind je een ruim opgezette woonkamer, eetkamer, keuken, bergruimte en een badkamer. Een verdieping hoger bevindt zich de slaapkamer van het strandhuis, met een ensuite badkamer. Ideaal om je hier even terug te trekken na een dagje op het strand. De slaapkamer heeft grote openslaande deuren die toegang verschaffen tot het dakterras, waar een zwembad en een jacuzzi zijn geplaatst. Ook hier is pure ontspanning het eerste waar je aan denkt.

Atelier Monolit

Neem daarbij het ultieme uitzicht en het ontbreken van buren en je hebt je eigen droompaleis aan het strand. Voorlopig gaat het om een concept, lees hier meer over het project en het architectenbureau.

Atelier Monolit, strandhuis, architectuur
Atelier Monolit
Atelier Monolit, strandhuis, architectuur
Atelier Monolit
Atelier Monolit

🏛 Check ook: Dutch Mountains in Eindhoven wordt ‘s werelds grootste houten gebouw

Reageer op artikel:
Het strandhuis van je dromen is ontworpen door Atelier Monolit
Sluiten