8 iOS en Android apps die afvallen een stuk makkelijker maken

Afvallen is niet gemakkelijk en dus is iedere vorm van hulp welkom. Gelukkig leven we in een tijd waarin er voor zo’n beetje alles een app is, dus ook voor het verliezen van kilo’s. De één helpt je om meer te sporten en de ander maakt het gemakkelijker om gezond te eten. Alle hulp die je nodig hebt om gewicht te verliezen, is letterlijk binnen handbereik. Nu is het alleen nog zaak om de apps te vinden die voor jou het beste werken.

Er valt namelijk nogal wat te kiezen. Zowel de App Store van Apple als de Google Play Store staan vol met handige apps die je helpen bij het afvallen. Het maakt dus niet uit of je iOS gebruikt of een telefoon hebt die op Android draait. Er zijn meer dan genoeg apps om uit te kiezen. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we de beste apps voor je op een rijtje gezet.

Apps die je helpen met voeding en het tellen van calorieën

1. Lose It!

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om goed op je voeding te letten. Gezond eten is belangrijk, maar ook hoeveel je eet telt mee. In Lose It! kun je aangeven wat je streefgewicht is en de app berekent vervolgens hoeveel calorieën je iedere dag mag eten. In Lose It! kun je ook bijhouden wat je gegeten hebt, je calorieën tellen en je voortgang bijhouden.

Downloaden: App Store / Google Play Store

2. WW (Weight Watchers)

Misschien wel het meest bekende merk als het om afvallen gaat. Weight Watchers is een dieetprogramma dat al bestaat sinds 1963. Ze werken met een eenvoudig, maar effectief puntensysteem. Dit maakt Weight Watchers een begrijpelijk systeem dat voor veel mensen goed werkt. Door middel van de app kun je nog gemakkelijker bijhouden wat je gegeten hebt en hoeveel punten je nog over hebt. Nadeel is dat je wel (betaald) lid moet worden.

Downloaden: App Store / Google Play Store

3. Waterlogged

Het is belangrijk om iedere dag voldoende water binnen te krijgen. Zeker als je wilt afvallen. Helaas is het nog niet zo gemakkelijk om gedurende de dag netjes te blijven drinken. We zijn vaak druk en vergeten simpelweg om zo nu en dan een glas water te pakken. Deze app is daarom onmisbaar. Hij helpt je namelijk niet alleen om bij te houden of je genoeg drinkt, maar vertelt je ook wanneer het tijd is voor een glas water.

Downloaden: App Store / Google Play Store

Apps die je helpen bij het sporten

4. Alle apps van grote sportmerken

Nike heeft Run Club, ASICS heeft Runkeeper en Under Armour heeft Endomondo. Ongeveer alle grote sportmerken hebben hun eigen app die je helpt bij het sporten. Ze doen nagenoeg allemaal hetzelfde (het tracken van je workout), maar er zijn wel een aantal kleine verschillen. Ons advies is om ze allemaal een keer te proberen en zelf te ontdekken welke het beste bij je past.

Downloaden:
Nike Run Club: App Store / Google Play Store
ASICS Runkeeper: App Store / Google Play Store
Under Armour Endomondo: App Store / Google Play Store

5. Strava

Misschien wel de bekendste en best beoordeelde app voor hardlopers en fietsers is Strava. Het voordeel van deze app is niet alleen dat deze prettig werkt, maar vooral omdat hij te koppelen is met praktische alle sporthorloges en fietscomputers. Daarnaast is Strava tegenwoordig ook een social media platform voor mensen die van sporten houden. Zo kun je bijvoorbeeld routes met elkaar delen of in contact komen met lopers/fietsers bij jou in de buurt.

Downloaden: App Store / Google Play Store

Ride with Us

This short film is our way of saying, “Thanks for taking us on your ride,” and an invitation to cyclists everywhere to ride with us. We’re so grateful that Strava has become a ritual for millions of cyclists around the world, and Ride with Us celebrates the many rituals that connect our fellow riders.

6. Freeletics Bodyweight

Met alleen rennen en fietsen kom je er niet. Het is ook belangrijk om andere spiergroepen te trainen. Daar zijn talloze apps voor. Zoek in de App Store of Google Play Store op Fitness en je zult zien dat er genoeg te kiezen valt. Toch willen we Freeletics wat extra aandacht geven. Voor de oefeningen die in deze app staan heb je namelijk geen apparaten, halters of dumbbells nodig. Zo kun je dus altijd en overal trainen en bespaar je geld, al zijn er aan de app wel kosten verbonden.

Downloaden: App Store / Google Play Store

Apps die je helpen om het afvallen vol te houden

7. Noom

De meeste apps die je helpen bij het afvallen, doen allemaal hetzelfde. Ze sporen je aan om minder te eten en meer te sporten. Dat het ook anders kan, bewijst Noom. Deze app vertelt je niet wat je wel en niet mag, maar helpt je daadwerkelijk om gezonde gewoontes te kweken. Zo leert Noom je het psychologische aspect van afvallen en hoe je dit in je voordeel kunt laten werken.

Downloaden: App Store /

8. Headspace

Afvallen kan behoorlijk zwaar zijn. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Het is daarom goed om zo nu en dan even je rust te pakken en je hoofd leeg te maken. Meditatie en mindfulness zijn een goede manier om dit te doen. Heb je hier geen ervaring mee? Probeer dan Headspace. Een handige app die je helpt om je lichaam en geest te ontspannen.

Downloaden: App Store / Google Play Store

Afvallen zonder sporten

Wil je gewicht verliezen, maar heb je geen tijd of zin om te sporten? Dan hebben we goed nieuws voor je. Ook dan kun je namelijk gewoon afvallen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Reageer op artikel:
8 iOS en Android apps die afvallen een stuk makkelijker maken
Sluiten