Apple kondigt eindelijk de AirPods 2 aan en dit zijn alle verbeteringen

Apple is deze week lekker bezig! Iedere dag verrassen ze ons met de aankondiging van nieuwe producten. Vandaag is het de beurt aan de langverwachte opvolger van de AirPods. De draadloze oordopjes van Apple zijn ongekend populair en nu hebben ze dan eindelijk een upgrade gekregen, maar wat is er precies nieuw? Wij praten je bij.

Laten we beginnen met de batterij en het opladen. Aan de accuduur is weinig veranderd. Deze is nog steeds vijf uur. Toch zijn er op dit punt wel een aantal verbeteringen te noemen. Zo kun je nu drie uur bellen, in plaats van twee uur. Dat komt erop neer dat je nu na een kwartiertje laden niet een uur kunt bellen, maar twee uur. Een flinke verbetering dus op het gebied van gesprekstijd.

Draadloos opladen

Ook het opladen zelf heeft een upgrade gekregen. Zo kun je met de nieuwe case draadloos laden. Je legt hem gewoon op de Qi-lader en je batterij loopt weer vol. Heb je al AirPods, maar zie je dat draadloos laden ook wel zitten? Dan kun je voor 89 euro ook gewoon alleen de nieuwe case kopen.

In dat geval profiteer je niet van een aantal andere verbeteringen, want naast het doosje zijn ook de AirPods zelf aangepakt. De W1-chip is ingeruild voor een H1-chip. Deze is verantwoordelijk voor het synchroon houden van het geluid. Apple beweert dat verbinding maken met je iPhone of Mac dankzij deze nieuwe chip twee keer zo snel gaat.

AirPods 2 prijzen

De AirPods 2, of zoals Apple ze zelf noemt: “de nieuwe AirPods”, kosten 229 euro als je voor de draadloze case gaat. Vind je dat niet nodig en heb je geen problemen met een kabeltje? Dan kun je voor 179 euro de AirPods kopen met een gewone case.

Eerder deze week maakte Apple bekend dat er twee nieuwe iPads aankomen. Meer daarover lees je hier.

One More Thing

Reageer op artikel:
Apple kondigt eindelijk de AirPods 2 aan en dit zijn alle verbeteringen
Sluiten