Redactie
Redactie Films & Series 25 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apple wil films en series gaan produceren’

Tech-fabrikant Apple verbreedt z’n horizon opnieuw. Hollywood-insiders bevestigen tegenover het Amerikaanse netwerk NPR dat Tim Cook & co een plek binnen het wereldje proberen te bemachtigen. De filmindustrie lijkt vooralsnog blij te zijn met de komst van Apple, maar boze tongen beweren dat de fabrikant het zwaar kan gaan krijgen.

De nieuwe strategie heeft waarschijnlijk te maken met het omzetverlies van het afgelopen jaar. De juiste content kan volgens Apple-analist Brian Blau de verkoop van de hardware een boost geven. ‘Dit is een zeer slimme zet, want op deze manier trekt Apple hun verloren gebruikers terug naar hun ecosystem.

Content

Met Apple Music probeert de tech-gigant al een hap uit de music streaming-koek te nemen. Door het produceren van eigen content hoopt de appelboer nu ook mee te liften op het succes van contentreuzen als Netflix, AMC, Amazon en HBO. Volgens Art Linson, het brein achter hitserie Sons of Anarchy, gaat dat zo makkelijk niet.

‘Netflix nam grote risico’s door honderd miljoen te pompen in House of Cards, terwijl het concept werd afgewezen door AMC en HBO. Om zo’n keuze te durven maken, moet je een goede neus voor de juiste content hebben. De miljarden in de kluis van Apple helpen enorm, maar uiteindelijk wil je de kijkers bereiken met de juiste content. En dat is zo makkelijk nog niet.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil films en series gaan produceren’
Sluiten