Redactie
Redactie Films & Series 13 nov 2017

‘Apple werkt met schrijver House of Cards aan nieuwe serie’

Na de flop het matige succes van Carpool Karaoke en Planet of the Apps is Apple vastberaden om betere series te maken. Er werd al een veelbelovend begin gemaakt met twee Sony-topmannen en Steven Spielberg. Nu komt er nog een grote naam bij.

Volgens Hollywoord Reporter heeft Apple Jay Carson gestrikt voor een nieuwe serie. Carson is bekend als adviseur van The Clinton Foundation en was bij House of Cards betrokken als producer en schrijver.

Serie over ochtendshows

De serie zou draaien om de mensen die Amerika helpen ’s ochtends wakker te worden en een kijkje geven in de hectische wereld van dagelijkse ochtendshows op TV. Actrices Reese Witherspoon (bekend van de HBO-serie Big Little Lies) en Jennifer Aniston (bekend als Rachel uit de televisieserie Friends) zouden een rol gaan spelen. Apple gaat naar verluidt twee seizoenen van tien afleveringen maken.

Netflix-concurrent van Apple op komst?

Alles wijst erop dat Apple een eigen streamingdienst voor films en series wil beginnen. Het begon in juni met het het aannemen van twee Sony-executives. Ze waren verantwoordelijk voor hitseries als Better Call SaulThe BlacklistBloodline en Breaking Bad. Vorige maand kwam het bericht naar buiten dat Steven Spielberg is gestrikt voor een nieuwe serie en dat Apple een eigen studio in Hollywood wil openen.

Het is nog onduidelijk hoe de series straks te bekijken zijn. Mogelijk komen ze als gratis content voor Apple Music-abonnees beschikbaar, maar Apple zou ook een eigen Netflix-concurrent kunnen starten.

Dit artikel verscheen al eerder op One More Thing.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt met schrijver House of Cards aan nieuwe serie’
Sluiten