Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Palmer: Justin Timberlake als crimineel in Apple TV+-film

Justin Timberlake speelt Eddie Palmer, een crimineel die na een lange celstraf weer terugkeert naar zijn geboortestad in de Apple TV-film Original Palmer. Tijd voor de eerste trailer!

Apple lijkt niet zoveel haast te hebben met het achterna gaan van Disney+, HBO Max en Netflix. Het technologiebedrijf positioneert de streamingdienst Apple TV+ meer als een extraatje voor iPhone-gebruikers, als onderdeel van een overkoepelend abonnement, dan als een echte volwaardige Netflix-killer.

Palmer: Justin Timberlake in actie

Tegelijkertijd is de kans groot dat jij dus een gratis abonnement op Apple TV+ hebt gekregen bij je nieuwe iPhone. Vergeet dan ook niet soms Apple TV+ te checken, want de techgigant weet regelmatig interessante Originals te scoren.

Een daarvan is de gloednieuwe dramafilm Palmer, met Justin TImberlake in de hoofdrol. 80’s-filmster Fisher Stevens heeft de regie in handen.

Voormalig high-school football-ster Eddie Palmer (Justin Timberlake) transformeerde van de held uit zijn geboortestad tot een veroordeelde misdadiger. Na twaalf jaar in de bak keert hij terug naar Louisiana, waar hij weer intrekt bij Vivian (June Squibb), de grootmoeder die hem heeft opgevoed. Terwijl hij onder de radar probeert te blijven en een rustig leven voor zichzelf probeert op te bouwen, wordt Palmer gekweld door herinneringen aan zijn gloriedagen en de achterdochtigheid van zijn kleine dorpsgemeenschap.

Unieke band

Het wordt allemaal nog lastiger wanneer Vivians buurvrouw Shelly (Juno Temple) langdurig verdwijnt, en haar 7-jarige zoon Sam (Ryder Allen), vaak het doelwit van pesten, achterlaat bij Palmer. Na verloop van tijd wordt Palmer meegezogen in een hoopvollere wereld. Al snel bouwt hij een unieke band met Sam op. Ze hebben namelijk een ding gemeen: allebei hebben ze last van hoe anderen hen zien.

Tja, dit is Apple TV+ in een notendop: veilig, Amerikaans en ietwat cliché. Er zijn al meermaals geluiden uit Hollywood gekomen dat Apple-CEO Tim Cook geen trek heeft in gedurfde content of al te grote creatieve vrijheid voor filmmakers. Dat is hun keuze, maar verwacht dan ook geen concepten die de randjes opzoeken.

29 januari op Apple TV+

Hopelijk weten Fisher Stevens en Justin Timberlake ondanks de cliché synopsis toch met Palmer een ijzersterke film neer te zetten. En ach, anders kan Timberlake zich altijd weer op de muziek storten. Palmer staat vanaf 29 januari volgend jaar op Apple TV+.

Justin Timberlake Palmer trailer Apple TV+
Poster (Bron: Apple)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Palmer: Justin Timberlake als crimineel in Apple TV+-film
Sluiten