Pim Jansen
Pim Jansen Life 26 mrt 2019

Apple komt naast TV Plus met nog drie veelbelovende diensten

Apple heeft haar streamingdienst, Apple TV Plus, gelanceerd. Met de nieuwe Apple dienst hoopt Tim Cook een leuk marktaandeel te kunnen winnen op Netflix en zo de positie van zijn bedrijf als innovatieve producent te kunnen versterken. Er was echter meer te beleven dan de introductie van de langverwachte concurrent voor Netflix. De onderneming uit Cupertino had nog verrassingen in petto voor de bezoekers van het Steve Jobs Theatre.

Apple News Plus

Apple News is nu al één van de meer populaire nieuwsdiensten in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Die positie kan mogelijk nog sterker worden met de introductie van Apple News Plus. Het nieuwsproduct is in feite een verzamelplek waar gebruikers al het nieuws van hun favoriete nieuwskanalen kunnen bekijken. In Nederland is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van News Plus, maar in de VS maakt de dienst een interessante ontwikkeling door.

News Plus is in feite een premium versie waarbij je niet alleen de ‘gewone’ content kunt bekijken, maar ook magazines. Door een verregaande samenwerking met verschillende grote platformen zou de applicatie nog vollediger moeten worden. Overigens is het toevoegen van magazines niet de laatste uitbreiding, ook een aantal grote kranten zullen via News Plus beschikbaar komen. Zo kunnen de gebruikers ook kranten als The Los Angeles Times en The Wall Street Journal volledig digitaal lezen.

Introducing Apple News+

With Apple News+ you can now get full access to hundreds of magazines and leading newspapers. All in one place. Meet some of the journalists who write and capture the stories featured in Apple News+. Available now.

News Plus komt ook naar Europa

Voorlopig is Apple News Plus enkel te gebruiken in de VS en Canada. De onderneming werkt wel aan de mogelijkheid om de dienst ook beschikbaar te maken voor Europa waarbij het Verenigd Koninkrijk de primeur zou krijgen. Een abonnement op News Plus gaat volgens de eerste berichten 9.99 dollar kosten. Volgens Tim Cook is dat een absoluut goede deal, wil je namelijk alle beschikbare titels los kopen, dan bespaar je via News Plus per jaar een kleine 8.000 dollar.

Apple Card

Van alle online betaalmogelijkheden zul je ongetwijfeld ook Apple Pay kennen. Het is alleen vervelend dat er in Nederland nog geen gebruik van kan worden gemaakt. In België is dat al wel het geval. Ondanks dat euvel is het bedrijf van Tim Cook wel bezig om nieuwe functies te ontwikkelen voor haar betaaldienst.

Betalen zonder je smartphone

Ondanks de populariteit van het online betalen blijft er een grote groep consumenten die wel gebruik willen maken van Apple Pay maar tegelijkertijd een fysieke betaalkaart op prijs stellen. Door het gemak van het betaalsysteem kan er eenvoudig met een Apple product worden betaald. Met de komst van een fysieke betaalkaart wordt de dienstverlening uitgebreid. De kaart wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven als Goldman Sachs en Mastercard. De kaart kan gebruikt worden als vervanging van de smartphone of op plekken waar Apple Pay niet beschikbaar is.

Nog meer Apple: Arcade, het game platform

Naast de ontwikkelingen voor Apple Pay en News Plus, kwam de techgigant met nog meer nieuws. het bedrijf gaat namelijk, net als Google, meer doen met het onderdeel games. Nu steeds meer smartphones worden gebruikt voor het spelen van games, is het wat Apple betreft tijd geworden voor de lancering van een eigen game-platform. Op die manier wil de onderneming de iPhone en iPad gebruikers de ultieme game-ervaring bezorgen.

Introducing Apple Arcade – Coming Fall 2019

Games that redefine games. To create Apple Arcade, Apple has joined forces with some of the world’s most innovative game developers to realize the games of their dreams – and yours. Coming this fall.

In navolging van Google gaat ook Apple zich meer toeleggen op het online spelen van games. In de app-store zie je vanaf nu onder het kopje ‘Arcade’ een nieuwe dienst die het mogelijk maakt om talloze games online te spelen. Hiermee richten ze zich vooral op de ervaring van gebruikers. Zo zal er geen data van de gebruikers verzameld gaan worden, geen microtransacties en geen vervelende advertenties. Dat daarvoor betaald moet worden is logisch, dit gebeurt via een abonnement zodat je direct toegang hebt tot honderden games. Het goede nieuws: je kunt ook games met de hele familie spelen zodat het platform drempelverlagend werkt. Ideaal dus.

In 150 landen beschikbaar

In tegenstelling tot de nieuwe diensten als News Plus en Apple Pay, is Arcade in meer dan 150 landen beschikbaar. Op dit moment is nog niet bekend of Nederland hierbij zit, maar de kans is groot dat Arcade ook in ons land beschikbaar zal zijn in de App-store. Het game platform zal in het najaar worden uitgerold.

Want

Reageer op artikel:
Apple komt naast TV Plus met nog drie veelbelovende diensten
Sluiten