Apple TV+ gaat eigen films eerst in bioscopen tonen

Volgende week is het 1 november en dat betekent dat Apple TV+ beschikbaar zal zijn voor iedereen met een iPhone, iPad, Apple TV en Mac. Vanaf dat moment kun je voor 4,49 euro alle series en films op het platform gaan bekijken, maar ook zonder Apple apparaat kun je van Apple’s eigen producties genieten. Met de hulp van een aantal distributeurs zullen meerdere originals namelijk ook hun weg gaan vinden naar het witte doek.

De eerste Apple TV+ film draait zelf al sinds vorige week in de Amerikaanse bioscopen. Dus nog voor de release van het streaming platform. Het gaat hier om The Elephant Queen. Een Britse documentaire van Victoria Stone en Mark Deeble. Zij hebben een groep olifanten gevolgd die zich, onder leiding van moederolifant Athena, door een periode van droogte proberen te slepen. Deze film draait al sinds 18 oktober in Amerikaanse bioscopen en zal direct vanaf de lancering van Apple TV+ beschikbaar zijn.

Ook Hala en The Banker naar het witte doek

Daar zal het dit jaar niet bij blijven. Apple heeft namelijk laten weten dat ook Hala en The banker voor de streaming release eerst naar de bioscopen komen. Hala is een project van Jada Pinkett Smith en zal vanaf 22 november te zien zijn op het witte doek. Hierin staat het leven van een jong moslimmeisje die in Chicago woont centraal. Pas een maand na de bioscooprelease zal Hala ook te streamen zijn.

The Elephant Queen – Official Movie Trailer | Apple TV+

Stream The Elephant Queen November 1 on the Apple TV app: http://www.apple.co/_ElephantQueen Embark on an epic journey of love, courage and coming home. Join Athena, the majestic matriarch of an elephant herd, as she is forced to lead her family across the unforgiving African savanna in search of water.

De derde film die eerst in de bioscoop te zien zal zijn, is ook de film waar het meeste van verwacht wordt. Om te beginnen heeft The Banker twee hoofdrolspelers met grote namen in de gelederen. In deze film worden de onroerend goed-magnaten waar het verhaal om draait namelijk gespeeld door Samuel L. Jackson en Anthony Mackie. The Banker speelt zich af in de tijd van de Jim Crow-wetten en draait vooral om rassenscheiding en het buitensluiten van de gekleurde Amerikaan.

Series op Apple TV+

The Banker wordt genoemd als kanshebber voor verschillende awards. Op 6 december zal hij eerst te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen om vervolgens in januari naar Apple TV+ te komen. Naast deze films zullen ook een groot aantal eigen series naar Apple’s streamingdienst komen. Dit zijn in onze ogen de vijf meest interessante.

Reageer op artikel:
Apple TV+ gaat eigen films eerst in bioscopen tonen
Sluiten