Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste trailer Beastie Boys-documentaire is nostalgisch smullen

Er komt een documentaire op Apple TV+ over de epische muziekgroep Beastie Boys. De eerste trailer van Beastie Boys Story is gedeeld. Man, wat een nostalgie.

De Beastie Boys bestonden uit Mike Diamond (Mike D), Adam Horovitz (King Adrock) en de in 2012 overleden Adam Yauch (MCA). Mike D en King Adrock blikken in de documentaire terug op de historie van de band en veertig jaar vriendschap.

Trailer: Beastie Boys Story

De muziekgroep werd opgericht in 1981 en was tot het overlijden van Adam Yauch in 2012 actief. In die periode werd een waslijst aan hits en invloedrijke albums geproduceerd. Ook de platenhoezen waren zonder uitzondering uniek. Bekijk hieronder de eerste volledige trailer van de documentaire.

Van punkrock tot hiphop

Ofschoon de band al in 1981 werd opgericht, brachten de Beastie Boys pas in 1986 hun eerste album uit. Licensed to Ill, zoals de eerste plaat heet, werd een behoorlijk succes. Onderdeel van het album was de single (You Gotta) Fight for Your Right (to Party!), die de definitieve doorbraak betekende voor de groep. Hierin werd ook direct duidelijk dat deze drie mannen niet binnen de lijntjes van de muziekgenres kleurden. De bandleden groeiden op in zowel de punk- als hiphopscene en dat was te horen. Dit zal in de documentaire op Apple TV+ mooi naar voren komen.

Door de jaren heen produceerde de Beastie Boys hits die iedereen nu nog steeds mee rapt en brult. No sleep till Brooklyn (1987), Hey ladies (1989) Sabotage (1994), Intergalactic (1998), Body movin’ (1998) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deze gasten konden rappen, gitaar spelen, zingen, mixen en een retegoede liveshow weggeven. De documentaire Beastie Boys Story op Apple TV+ belooft dan ook veel.

Documentaire op Apple TV+

Beastie Boys Story is vanaf 24 april te streamen op Apple TV+. De documentaire is geregisseerd door Spike Jonze.

Check ook: 5 redenen om docu Quincy te kijken op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Eerste trailer Beastie Boys-documentaire is nostalgisch smullen
Sluiten