Apple TV Plus is officieel aangekondigd! Moet Netflix zich zorgen gaan maken?

Het was feest tijdens het lang aangekondigde Apple Event op 25 maart. Het techbedrijf heeft haar antwoord op de dominante positie van Netflix gelanceerd. Apple TV Plus gaat, zo hoopt men, een goede concurrent worden. Aan de presentatie heeft het in ieder geval niet gelegen. Wat nu resteert is de vraag of deze nieuwe dienst inderdaad een meerwaarde heeft.

In het Steve Jobs Theatre werd de nieuwe dienst gelanceerd. Of het uiteindelijk tegenwicht kan bieden aan Netflix is nog even afwachten. Apple heeft in ieder geval alles uit de kast gehaald om indruk te maken. Zo waren sterren als Steven Spielberg, Jennifer Aniston en Steve Carell aanwezig om het evenement extra glans te geven. Veel vragen zijn in ieder geval tijdens het Apple Event beantwoord en de belangrijkste conclusies delen we graag met je.

Apple is klaar voor de strijd met Netflix

Zoals gebruikelijk tijdens dergelijke evenementen werden de aanwezigen getrakteerd op een fenomenale visuele presentatie waarna Tim Cook, de huidige CEO het woord nam. In de visie van Cook betreden we met deze dienst een nieuw tijdperk. Apple TV Plus is in die visie een logische aanvulling op diensten als FaceTime, iMessage, Music en News. Het aanbieden van documentaires, films en series is dan ook een logische stap. Stilstand is immers achteruitgang en dus mengt ook Apple zich in het streaminggeweld.

Opening Film – March 2019 Apple Event

Please enjoy the opening credits to the Spring 2019 Apple Event. It’s show time. Song: “Love” by Unloved apple.co/Unloved

Echt nieuw is het aanbieden van visuele entertainment in de vorm van tv niet. Zo heeft de tech-gigant al langere tijd een TV-applicatie voor iOS gebruikers waarmee je talloze zenders kan bekijken. Ook voor die applicatie betaal je een bepaald bedrag per maand. In die zin in Apple TV vergelijkbaar, ware het dat het jasje er iets anders uitziet. Met de komst van Apple TV Plus zou dus een grotere groep kijkers aangesproken moeten worden. Zo moet het voor de gebruiker eenvoudiger zijn om de content te vinden die hij zij wil zien. Volgens Tim Cook is dat hetgeen Apple TV Plus tracht te bereiken.

Kwaliteit als meerwaarde

De onderneming richt zich met de nieuwe dienst duidelijk op de Netflix kijker. De meerwaarde zit in de kwaliteit van de content. Mooie verhalen maken de wereld immers beter. In dat opzicht sluit de nieuwe dienst perfect aan op hetgeen men ook met andere producten wil bereiken. Het gaat bij Apple namelijk niet om het product op zich. Het is een belevenis waarbij de ervaring centraal staat. Dat Apple zich heeft laten inspireren door Netflix is dan ook niet vreemd. De interface ziet er gelikt uit en geeft de indruk dat alles erg intuïtief werkt. Je zou zonder problemen de beschikbare content kunnen vinden.

Wat kunnen we verwachten?

In de ogen van Apple wordt de nieuwe streamingservice dé plek voor kwalitatieve content. Een hele rij met namen van entertainers die hun sporen hebben verdiend zien we terug bij Apple TV Plus. Het wordt dé plek voor storytelling. Een grote variatie aan exclusieve content zou het mogelijk moeten maken voor een grote groep liefhebbers om te kiezen voor Apple’s nieuwste dienst. Zo zijn tal van producties te bekijken, van een talkshow tot educatieve documentaires.

Inmiddels zijn grote namen als die van Steve Carrel, Reese Winterspoon, J.J. Abrams, Jason Mamoa, Octavia Spencer en Ron Howard gekoppeld aan Apple TV Plus waarbij de content te zien zal zijn in meer dan 100 landen, waaronder Nederland. Zo zal de streamingdienst in het najaar ook hier te bekijken zijn. Wat het bedrag per maand zal zijn is nog niet bekend gemaakt.

Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar achter de schermen schijnt het nogal te rommelen en dat heeft vooral te maken met de bemoeienissen van Tim Cook.

Want

Reageer op artikel:
Apple TV Plus is officieel aangekondigd! Moet Netflix zich zorgen gaan maken?
Sluiten